-->

Nyheder

17. Juni 2020

Officerernes indefrosne feriepenge

Alle lønmodtagere, også tjenestemænd og overenskomstansatte i Forsvaret, optjener feriepenge til Feriefonden og har dermed indefrosne feriepenge.
Tekst: Steen Gøtsche, konsulent

Alle lønmodtagere, der har haft et arbejde og modtaget løn enten i hele eller i noget af perioden 1. september 2019 til den 31. august 2020, vil have indefrosne feriepenge til gode. De er optjent til feriefonden i forbindelse med overgangsordningen til ny ferielov, der træder i kraft 1. september 2020. Du kan læse om den nye ferielov her

 

Det betyder, at Forsvaret også skal sætte penge ind på feriefonden for alle ansatte. Det har Forsvaret ikke nødvendigvis gjort endnu, og derfor vil du måske opleve, at der står nul dage og nul kroner opsparet, hvis du går ind på din profil på borger.dk. Men det er altså kun et spørgsmål om tid. Alle tjenstgørende officerer, tjenestemænd som overenskomstansatte, optjener feriepenge til Feriefonden og har dermed indefrosne feriepenge, hvis arbejdet er foretaget i den givne periode.

 

Beløbet for den enkelte er 12,5 procent før skat af den ferieberettigede løn optjent i perioden 1. september 2019 til 31. august 2020. Den kan du se på din lønseddel.

 

Regeringen har meldt ud, at der kan ske udbetaling af tre ugers opsparing, formentlig i oktober. Vi har endnu ikke set et lovgrundlag, og derfor ved vi ikke meget mere på nuværende tidspunkt, men hvis du har spørgsmål om indefrosne feriepenge, så kontakt konsulent Steen Gøtsche i HOD.

 

 

16 kommentarer om "Officerernes indefrosne feriepenge"

 1. Thomas Munch siger:

  Hvad hvis man har været på feriegiroordningen?

  1. Steen Gøtsche siger:

   Hej Thomas
   Selv om man i en tidligere ansættelse har været på feriepenge (feriegiro), så er det stadig et spørgsmål om, at man jævnfør gammel ferielov har optjent ferie i overgangsperioden.
   Altså har du været i arbejde i perioden 1. september 2019 til 31. august 2020, så har du indefrosne feriepenge.

 2. Asger Lindeblad siger:

  Det fremgår af den politiske aftale, at personer på overførselsindkomst får en skattefri check på 1000 kroner. Det gælder blandt andet pensionister og førtidspensionister.
  Gælder det også officerer på tjenestemandspension, men som ikke har opnået alder til folkepension?

  1. Steen Gøtsche siger:

   Hej Asger
   Vi kender faktisk ikke umiddelbart svaret på dit spørgsmål, før vi har selve lovgrundlaget. Beklager, at vi ikke kan hjælpe dig lige nu, men lad os holde kontakt og finde svaret, når vi har lovgrundlaget.

 3. Asger Lindeblad siger:

  Hej Steen.

  Har I fået læst lovgrundlaget til ovenstående?

  1. Konsulent Steen Gøtsche siger:

   Hej Asger
   Det er sådan at det kun er folk på overførselsindkomst som kan få glæde af de 1000,-kr til pensionister, altså dermed først når man er på folkepension.
   For andre er der mulighed for udbetaling af 3 ugers indefrosne feriepenge. I første omgang udbetales de ud fra en beregning, idet arbejdsgiver først skal indberette de indefrosne feriepenge pr. 31-12-2020.
   HUSK at man skal ind på Borger.dk for at søge om at få de 3 ugers feriepenge udbetalt.
   Med Venlig Hilsen
   Steen Gøtsche/HOD

 4. Johannes Riber siger:

  Nogen som ved hvorvidt Forsvaret har indbetalt. For mit eget vedkommende står min konto stadig i nul

  1. konsulent Steen Gøetsche siger:

   Hej Johannes
   De 3 ugers indefrosne feriemidler udbetales i forhold til et beregnet beløb. Dette vil efterfølgende blive reguleret.
   Umiddelbart er der åbent for bestilling af de 3 ugers feriepenge, så hvis den melder fejl i dit tilfælde, så kontakt mig lige direkte på mail goetsche@hod.dk
   Med Venlig Hilsen
   Steen Gøtsche/HOD

 5. A.B. Mikkelsen siger:

  Hej Steen, bliver feriepengene udbetalt når man bliver pensioneret som tjenestemand (62 år for mit vedkommende), eller først når jeg når folkepensions alder?
  Mvh
  Mikkel

  1. Steen Gøtsche siger:

   Hej Mikkel

   Hvis du har gamle feriepenge til gode, altså ferie som du ikke har nået at få afholdt, så vil de blive udbetalt når du går på pension. Men de indefrosne feriepenge, altså de feriepenge du har optjent i perioden 01. september 2019 – 31. august 2020, de vil først blive udbetalt når du bliver folkepensionist – med mindre du gør brug af udbetalingen af de 3 ugers feriepenge, som du kan søge om i perioden 01. oktober – 01. december 2020.

 6. Henrik Nielsen siger:

  Hej Steen
  Hvordan søger man de tre ugers feriepenge udbetalt?

  1. Steen Gøtsche siger:

   Hej Henrik

   Du går ind på Borger.dk og trykker herefter på rubrikken i venstre hjørne hvor der står; ”Feriemidler – Bestil dine indefrosne feriemidler”. Herefter følger du bare vejledningen – på et tidspunkt bliver du bedt om at logge på med NemID.

   Efter 2-3 dage vil du modtage en opgørelse over beløbet du får udbetalt.

   Med Venlig Hilsen
   Steen Gøtsche

 7. Gpk siger:

  Hej Steen
  Jeg forstår det ikke
  I indlægget om den nye ferielov
  https://www.hod.dk/nyheder/forsta-den-nye-ferielov/
  står der:
  Denne overskydende ferieoptjening vil blive indefrosset, indtil du forlader arbejdsmarkedet – her vil den blive udbetalt inklusive renter.

  I kommentaren ovenover, skriver du, at det først er ved folkepensionsalderen, Så der bliver jeg forvirret
  mvh
  Gert

  1. Steen Gøtsche siger:

   Hej Gert

   Du har fuldstændig ret. Meldingerne er forskellige, og det er ikke nemt at få præcise svar.

   Vi har været i dialog med relevante myndigheder for at få et klart svar på netop dette spørgsmål. Vi har spurgt Medarbejderstyrelsen, Beskæftigelsesministeriet, Borger.dk, Udbetaling Danmark samt ATP. Alle giver forskellige svar.

   Først blev det via Forsvaret og Medarbejderstyrelsen oplyst, at man skulle have feriepengene, når man udtræder af arbejdsmarkedet. Efterfølgende kom spørgsmålet på banen igen, og her fik vi informationerne Beskæftigelsesministeriet, Borger.dk, Udbetaling Danmark og ATP, at man først kunne få feriepengene ved folkepensionsalderen.

   Senest, på foranledning af dit spørgsmål, har jeg igen kontaktet ATP. De har været igennem diverse love, som omhandler forvaltningen af feriemidler, og er vendt tilbage og oplyser, at man via ansøgning kan få feriepengene ved pensionering på tjenestemandspension.

   Det er vi nu i gang med at få en skriftlig bekræftelse på.

   Med venlig hilsen
   Steen

 8. Gert siger:

  Tak

  1. Steen Gøtsche siger:

   Hej Gert,
   Så har vi fået skriftligt svar fra ATP, som forvalter de indefrosne feriemidler. Her forlyder det, at de resterende feriepenge normalt udbetales ved folkepensionsalderen, men at man ved pensionering som tjenestemand før folkepensionsalderen, kan søge om at få de indefrosne feriepenge udbetalt.

   ATP skriver:
   ” Vi kan bekræfte, at tjenestemænd, der forlader arbejdsmarkedet, inden de når folkepensionsalderen, og som i den forbindelse får udbetalt tjenestemandspension, er omfattet af § 15, stk. 2 i lov om forvaltning og administration af tilgodehavende feriemidler i de tilfælde, hvor tjenestemændene anses som omfattet af lov om forvaltning og administration af tilgodehavende feriemidler. Tjenestemænd, der er i denne situation, kan derfor ansøge om udbetaling af de tilgodehavende feriemidler før de har nået folkepensionsalderen.”

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *