Nyheder

21. Juni 2024

Frist for 12% ordningen

Hvis du vil tilmelde dig 12% ordningen, skal det gøres senest d. 31. august. Er du forudlønnet, kan det dog være en god ide, at du tilmelder dig inden udgangen af juli måned.
Tekst: Peter Sloth, konsulent

Du har til udgangen af august til at tilmelde dig 12% ordningen, hvis du ønsker at gøre brug af den. Er du forudlønnet, kan der dog være god grund til at tilmelde dig inden udgangen af juli måned.

 

Det skyldes, at tilmelding i august måned vil betyde, at din feriegodtgørelse ikke er retvisende i september måned på grund af opgørelsestidspunktet for lønkørslen. Det kan have betydning, hvis du skal på efterårsferie. Opgørelsen er retvisende igen i oktober måned.

 

Ved at tilmelde dig inden udgangen af juli, undgår du problemet med opgørelsen af feriegodtgørelsen, når det nye ferieår begynder.

 

Du tilmelder dig 12 % ordningen online via Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse på FIIN. Her skal du udfylde blanketten ”Anmod om 12 % feriegodtgørelse”. Du vil efterfølgende modtage en bekræftelse i e-Boks.

 

Vær opmærksom på følgende

 

  • Valget er bindende for hele optjeningsperioden (01. september – 31. august). Der skal ansøges på ny hvert år.

 

  • Udbetaling af 12% feriegodtgørelse træder i stedet for ferie med løn + 1½ % særlig feriegodtgørelse.

 

  • Anmodningen skal være fremsendt senest den 31. august i året inden afviklingsperiodens opstart (er du forudlønnet er deadline den 31. juli).

 

  • Medarbejderen har pligt til at informere sin myndighed om, at anmodningen om 12% feriegodtgørelse er sendt til lønadministrationen.