Nyheder

21. Marts 2024

Ny direktør FMI

Den 1. juni 2024 tiltræder generalløjtnant Per Pugholm Olsen stillingen som direktør for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse.
Foto: Generalløjtnant Per Pugholm Olsen er 60 år. Han kommer fra stillingen som chef for F-35 kampflyprogrammet. Foto: Tobias Roed Jensen, forsvarsgalleriet.dk
Tekst: Vickie Lind, pressechef

Generalløjtnant Per Pugholm Olsen sætter sig 1. juni 2024 i stolen som direktør for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI). Den stilling havde han også i en periode mellem 2011 og 2014, dengang hed det FPT. I mellemtiden har han blandt andet været DAMIREP, Danmarks militære repræsentant til NATO og EU, koncernstyringsdirektør i Forsvarsministeriet og senest chef for F-35 kampflyprogrammet.

 

Den nuværende chef for FMI, generalløjtnant Kim Jesper Jørgensen, tiltræder ligeledes 1. juni 2024 en stilling som materieldirektør i FMI, hvor han blandt andet får ansvar for samarbejde med erhvervslivet samt det internationale materiel- og industrisamarbejde i blandt andet NATO, EU og NORDEFCO.

 

Peter Melgaard tiltræder som kapacitetsdirektør i departementet 1. april og bliver samtidig udnævnt til generalmajor. Han har været fungerende i stillingen siden oktober 2023 og kom fra stillingen som chef for Styringsafdelingen i Udviklings- og Planlægningsstaben i Forsvarskommandoen.

 

Derudover får Forsvarsministeriets departement igen en koncernstyringsdirektør. Det bliver Poul Taankvist, som nogle måske kan huske fra hans tid som økonomidirektør i Forsvarsministeriet og Forsvarskommandoen. Han tiltræder stillingen 1. maj 2024.