Nyheder

18. September 2019

Officeren nr. 4 2019

Bekymret wing-chef: De unge skal nødigt uddanne sig til officerer for at blive noget helt andet. Læs mere i Officeren.
Foto: Oberst Kern Oddershede er chef for Air Control Wing Foto: Morten Fredslund
Tekst: Vickie Lind, pressechef

Bekymret Wing-chef

Som enhedschef skal man være parat til at give slip på yngre officerer for at fremme deres karriere og til gavn for Forsvaret. Men før det sker, er det uhyre vigtigt, at de får et solidt fagligt fundament. Det mener chefen for Air Control Wing (ACW), oberst Kern Oddershede. Hos ACW har de indledt individuel karriereplanlægning for at fastholde og give de unge officerer den tilstrækkelige operative erfaring.

 

Den glemte radarmission

Siden 2016 har Air Control Wing haft et radarbidrag udsendt til Irak og Emiraterne. Udsendelsen af selve radaren snurrer på sidste vers, men hos ACW håber man, at operatørbidraget i Emiraterne bliver forlænget.

 

En af de dygtigste – og i tvivl om fremtiden

Premierløjtnant Tilde Schwaner blev for knap halvandet år siden udnævnt som en af de første officerer med den nye og kortere uddannelse bag sig. Hun er glad for jobbet og udfordringerne, men hun er alligevel ikke sikker på, at hun vil blive i Forsvaret. For det er svært at få svar på jobsituationen selv i meget nær fremtid, og det hænger dårligt sammen med blandt andet familielivet.

 

Tværfaglig eller færdig

Thomas Krohn, chef for rådgivning og rehabilitering i Veterancentret, er civilt ansat. Alligevel fik han ekstraordinært lov til at deltage på bataljons videreuddannelseskursus, BTNVUK, og mødet med det militære uddannelsessystem blev en gevaldig øjenåbner.

 

Det glemmer jeg aldrig

I serien ‘Det glemmer jeg aldrig’ fortæller major Søren P. Østergaard, hvordan han helt tæt på mærkede, at soldater virkelig mener det, når de siger, at de er der hele vejen og hjælper hinanden og de efterladte, når det værste er sket.

 

Læs hele Officeren nr. 4/19

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *