Nyheder

11. April 2022

Officeren nr. 2 2022

- Det virker helt omvendt, for det burde jo være soldaterne, der blev! Officerer skulle forlade Ukraine op til, at krigen brød ud. Læs Officeren nr. 2 2022.
Foto: iStock
Tekst: Vickie Lind, pressechef

En svær mission at forlade

Rusland angreb Ukraine torsdag den 24. februar. I ugerne op til forlod udstationerede danskere Ukraine. Samtidig har krigen betydet, at danske styrker for første gang er på forhøjet beredskab som en del af NRI, NATO Readiness Initiative.

 

Nye leoparder på græs

Efter lidt af en ørkenvandring har Panserbataljonens to kampvognseskadroner endelig skudt skarpt med de ny-modificerede Leopard 2 A7-kampvogne. Til september skal 2. Kampvognseskadron udsendes til eFP i Estland.

 

De andre har bedre forhold end mig

I Officeren 1/2022 så vi på forskellen mellem overenskomstansatte og tjenestemænd i forhold til den faste løn. Denne gang behandler vi de
arbejdstidsregler og de ydelser, som er gældende for officerer – splittet op i forhold til de to ansættelsesformer.

 

Forposten i Sahel

I serien om danske forsvarsattachéer i udlandet er vi denne gang i Mali. Her har 56-årige oberstløjtnant Kenneth Albret, der har tilbragt næsten hele sit officersliv i udlandet, til opgave at monitorere og skabe kildenetværk i en situation, der i enhver henseende er flydende.

 

Afvarsling af og erstatning for ferie

HOD får en del spørgsmål om afvarsling af ferie og den efterfølgende mulighed for erstatning.

 

Læs Officeren nr. 2/2022

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *