Nyheder

17. Juni 2019

Officeren nr. 3 2019

Efter et års erfaringer med de nye officersuddannelser justerer Søværnets Officersskole nu, så praktik får mere plads i uddannelsen, som samtidig forlænges med en måned.
Foto: Simon Vognstoft blev færdig på Søværnets Officersskole sidste sommer og er nu på støtteskibet Esbern Snarre. Foto: Mick Anderson
Tekst: Vickie Lind, pressechef

Søofficerens møde med virkeligheden

Våben- elektronikofficer Simon Vognstoft var på et af de første hold af kadetter på den nye officersuddannelse. I mødet med virkeligheden er han kun blevet bekræftet i sit valg af karriere, men han kunne godt have brugt mere tid på at lære praktisk ledelse. På Søværnets Officersskole lytter man til erfaringerne og forlænger nu uddannelsen med en måned og giver mere plads til praktik.

 

Valghandlinger på årets repræsentantskabsmøde

Formanden blev genvalgt, hovedbestyrelsen fik et nyt medlem og et vedtægtsforslag fra en lokalafdeling blev afvist. Over hundrede medlemmer har været samlet til repræsentantskabsmøde og tillidsrepræsentantsseminar i Svendborg.

 

Kadetter fra HO i konkurrence på West Point

– Det handler ikke kun om at vinde. Vi skal også lære, hvordan de andre lande tænker.
Kadetter fra Hærens Officersskole har prøvet kræfter med andre nationer i den prestigefyldte infanterikonkurrence på den amerikanske hærs officersskole, West Point. Holdet kom i mål i den øverste halvdel, og de danske debutanters chef, oberst Nicolas Veicherts, var stærkt tilfreds med resultatet.

 

Forstå den nye ferielov

Den 1. september 2020 træder den nye ferielov i kraft. Den baserer sig på et princip om samtidighed, hvilket vil sige, at ferie optjenes og afspadseres næsten samtidigt.

 

Det glemmer jeg aldrig

I serien ‘Det glemmer jeg aldrig’ fortæller sektionschef i Beredskabsstyrelsen, Susanne Kristensen, om de syv en halv måned, hun brugte på at hjælpe til i ebola-ramte Sierra Leone. Det blev en større operation end forventet.

 

Læs hele Officeren nr. 3/19

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *