Nyheder

06. April 2020

Officeren nr. 2 2020

Flere skal have lov til at videreuddanne sig. Det er både motiverende og fastholdende, siger chefen for Forsvarsakademiet, kontreadmiral Henrik Ryberg, til Officeren.
Foto: Kontreadmiral Henrik Ryberg tiltrådte som chef for Forsvarsakademiet for to år siden. Foto: Claus Bech
Tekst: Vickie Lind, pressechef

Langt flere skal have lov til at videreuddanne sig

Chefen for Forsvarsakademiet har det overordnede ansvar for befalingsmands- og officersuddannelserne og Master i Militære Studier. Det er uddannelser, som mange har en holdning til, så Officeren har spurgt kontreadmiral Henrik Ryberg, hvordan han synes, det går med uddannelserne, hvad der bliver justeret, og hvad fremtiden måske byder på.

 

HOD spørger de yngre officerer

Fastholdelse er på plakaten alle steder i Forsvaret. HOD har spurgt den yngste gruppe af tjenstgørende officerer og afgåede officerer eller officerer på TUL, hvad der er vigtigt for dem. Det skal der komme en rapport ud af.

 

Officerer engageret i Folkemødet

På nuværende tidspunkt er Folkemødet 2020 på Bornholm blevet aflyst. Inden det skete var officerer fra Det Bornholmske Hjemmeværn og Beredskabsstyrelsen Bornholm dybt involveret i planlægningen af det gigantiske arrangement, der normalt trækker omkring 110.000 gæster til øen.

 

Det er ikke nok at sende høringsvar

Formand for Dommerfuldmægtigforeningen, Nina Palesa Bonde, elsker at være ambassadør for medlemmerne, men er godt og grundigt træt af konsulenter, der kommer med spareforslag, som ikke tager hensyn til, hvordan hverdagen fungerer i virkeligheden.

I denne artikelserie møder vi tillidsvalgte fra andre fagforeninger, hvor uddannelsesniveauet matcher officerernes. Hvorfor vælger man hvervet som tillidsvalgt, og hvor meget ligner udfordringerne hinanden de respektive steder

 

Ordforklaringer med HOD øjne

Hvad betyder lønsamtale, og beder eller begærer du om forhandling? Det er slet ikke ligegyldigt hvilke ord, du vælger at bruge. Det forkerte ordvalg kan være skyld i alt fra forsinkelse til ugyldighed. HOD har lavet en liste, der hjælper dig med at komme rigtigt fra start.

 

Læs Officeren nr. 2 2020

 

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *