Nyheder

11. April 2019

Officeren nr. 2 2019

To regimentschefer har behov for officerer. Den ene har forholdsvis let ved at skaffe dem, mens den anden er mere udfordret. I begge tilfælde spiller geografi ind. Læs mere i Officeren.
Foto: Oberst Lars Mouritsen er chef for Slesvigske Fodregiment, der blev nedlagt i 2000, men som nu er genetableret. Foto: Morten Fredslund
Tekst: Vickie Lind, pressechef

Traditioner, trækplastre og udfordringer
Danske Artilleriregiment og Slesvigske Fodregiment blev som bekendt genetablerede den 1. januar 2019. De to regimentschefer har behov for officerer, men mens den ene har haft forholdsvis let ved at skaffe dem, så er den anden mere udfordret. I begge tilfælde spiller geografi ind.

 

Baggrundstæppet for Ny Løn
Vi kalder det Ny Løn, men nyt er det overhovedet ikke. Det er mere end 20 år siden, at lønsystemet blev født. Det er det lønsystem, vi har, og det er det, der afspejler sig på din lønseddel.

 

Vi spiller os nu ind på den skarpere bane
Chefen for Marinehjemmeværnet, kommandør Henrik Holck Rasmussen, har sat fokus på mere skydning, flere taktiske værktøjer og større sammenhæng mellem de ansatte og de frivillige i Marinehjemmeværnet, der på den måde skal blive en mere attraktiv samarbejdspartner for Søværnet, når der er brug for at løse militære opgaver.

 

49 dage i robåd på Atlanterhavet

– Det var ufattelig hårdt, brutalt, umiddelbart. ‘Nådesløst’ er i virkeligheden et godt ord.
Premierløjtnant Lasse Wulff Hansen fortæller om sin vanvittige tur som deltager i verdens hårdeste rokonkurrence – Talisker Whisky Atlantic Challenge. 49 dage tog det Lasse og hans makker at ro tværs over Atlanterhavet fra La Gomera på De Kanariske Øer til Antigua i Caribien.

 

Det glemmer jeg aldrig

I den nye serie fortæller oberst Lennie Fredskov Hansen, at nogle af hans bedste minder i Forsvaret, er fra tiden i statsministeriet, hvor han kom helt tæt på arbejdet med daværende statsminister og senere NATO-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen.

 

Læs hele Officeren nr. 2/19 her

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *