-->

Nyheder

27. Januar 2021

Min tjenestemandspension reduceres….NEJ!

Hvis en tjenestemandspensionist får et job, bliver personen IKKE modregnet i tjenestemandspensionen.
Tekst: Steen Mikkelsen, konsulent

Jeg bliver jævnligt, nej hyppigt, mødt af et spørgsmål om, hvor meget der modregnes i tjenestemandspensionen, hvis vedkommende tjenestemandspensionist tager et job.

 

Der synes at være en vandrehistorie om, at der vil ske modregning i den tildelte tjenestemandspension. Men det er netop en vandrehistorie!

 

Der vil ikke kunne ske reduktion i den tildelte tjenestemandspension. Det helt basale grundvilkår, der gælder, hvis en tjenestemandspensionist måtte ønske at fortsætte med at arbejde i stat, kommune, region eller i det private, er, at overenskomsterne ikke gælder for tjenestemandspensionister – derfor kan sådanne ansættelser alene ske på individuel kontrakt.

 

Tidligere var der en ”model”, der i folkemunde blev kaldt vederlagslønnede pensionister, som byggede på en opfattelse om, at staten ikke skulle betale både pension og løn. Men den model blev for nogle år siden dømt ude som værende aldersdiskrimination.

 

For lige at binde en knude mere, så falder reduktionen i forbindelse med eventuel førpensionering ikke ind herunder. Reduktionen i tjenestemandspension, hvis den enkelte begærer sig afskediget på førpensionsvilkår, sker i forbindelse med fastsættelsen af tjenestemandspensionen, ikke i den tildelte tjenestemandspension.

 

Vi har tidligere skrevet om Førpension for tjenestemænd. Hvis du opfylder et par kriterier, så har du mulighed for at få din tjenestemandspension fra det 60. år eller senere. Men det er ikke en gratis omgang.

 

 

 

 

2 kommentarer om "Min tjenestemandspension reduceres….NEJ!"

  1. Line siger:

    Vil jeg kunne få udbetalt min tjenestemandslignende pension mens jeg fortsat er i arbejde som gymnasielærer på samme arbejdsplads og uden afbrydelse??

    1. Lonnie Henriksen siger:

      Det er desværre ikke et spørgsmål, vi kan besvare, da vi ikke har ekspertise inden for tjenestemandslignende ansættelser og de konkrete pensioner, der er bundet op på sådanne ansættelser.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *