Nyheder

29. September 2021

Punktum i sagen om spisepause

Der er nu aftalt en honorering til de berørte medarbejdere ved NATO-stabe, hvor den betalte spisepause ikke har været korrekt forvaltet.
Tekst: Søren Wad Clausen, konsulent

FPS, CS og HOD har i løbet af foråret 2021 drøftet, hvordan sagen om betalt spisepause ved enkelte NATO-stabe i udlandet kunne lukkes på en hensigtsmæssig måde. Overenskomstforliget fra 2018 samt flere efterfølgende forligstekster efterlod ingen tvivl om, at retten til betalt spisepause efter retningslinjer fra centralt hold var blevet fejlagtigt forvaltet ved de pågældende stabe. Forvaltningen blev rettet til med virkning fra d. 1. januar 2021, men der udestod en periode før denne dato, hvor den fejlagtige forvaltning kunne være rettet, men hvor dette ikke skete.

 

Organisationerne og FPS er nu blevet enige om en model, hvor medarbejderne, som for HOD’s vedkommende er fra ledergruppen op til og med M331 – en gang for alle – modtager en honorering, der kompenserer dem, for den periode de har gjort tjeneste ved en stab, hvor den betalte spisepause ikke har været korrekt forvaltet. Honoreringen er aftalt som et fast beløb pr. dag, man har gjort tjeneste ved staben i den pågældende periode.

 

FPS har fundet frem til 76 officerer, der skal modtage kompensation, og udbetalingen vil finde sted snarest muligt på en særlig lønkode.

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *