Nyheder

20. December 2023

Officeren nr. 6 2023

For tre kadetter var det en storslået oplevelse at være en del af festlighederne til Prins Christians 18-års fødselsdag. Læs Officeren nr. 6 2023.
Foto: Løjtnat Christian Noes-Rasmussen er kadet på Søværnets Officersskole. Han meldte sig straks, da tilbuddet om at deltage i Prins Christians 18-års fødselsdag kom. Foto: Claus Fisker
Tekst: Vickie Lind, pressechef

Prins Christian fyldte 18 år

Da Prins Christian fejrede sin 18 års fødselsdag, fulgte det meste af Danmark med. Det gjorde 8 kadetter også. De var med fra morgen til sen aften, havde forskellige roller for de inviterede gæster og kalder det en oplevelse for livet.

 

Krig i femte dimension

Multidomæneoperationer bliver det næste store paradigmeskift inden for militær doktrin. Det får betydning i stort set alle dele af Forsvaret og ude i de civile myndigheder. Data kommer også til at ændre uddannelsen af officerer.

 

Særlig pensionspulje

HOD har indgået en aftale, der sikrer, at alle stadig tjenestemandsansatte officerer får del i den uforbrugte sum vedrørende særlig pensionspulje.

 

II/LG i Holland

En krigshistorisk tur til Nijmegen og Arnhem har givet Uddannelsesbataljonen i Livgarden nye perspektiver på føringsuddannelse, korpsånd og fastholdelse.

 

Serie: Mød din værnsformand

Hovedbestyrelsen i HOD består af 19 personer valgt af repræsentantskabet blandt de aktive medlemmer. 5 af dem er såkaldte værnsformænd. Oberstløjtnant Christian Busch er værnsformand for Hæren.

 

Fra Clausewitz til hybridkrig

Orlogskaptajn Anders Puck Nielsen har skrevet en bog, Krigens Logik. Den er et vigtigt indspark til den debat, vi meget snart skal have om Forsvaret.

 

Læs Officeren nr. 6 2023

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *