Nyheder

13. December 2021

Officeren nr. 6 2021

Siden januar 2020 har Beredskabsstyrelsen haft sin egen officersuddannelse, der bliver gennemført i tæt samarbejde med Flyvevåbnets Officersskole på FAK. Læs om uddannelsen i Officeren nr. 6. 2021.
Foto: Brigadechef Gaia Bissen Casso er chef for Beredskabsstyrelsens Officersuddannelse, BOS. Uddannelsen er akkrediteret og på niveau med officersuddannelserne i de tre værn i Forsvaret. Uddannelsen afsluttes med en diplomuddannelse på Forsvarsakademiet på Svanemøllens Kaserne i København. Foto: Sara Skytte
Tekst: Vickie Lind, pressechef

En ny blå nuance har gjort sin entré på Forsvarsakademiet

I knap 20 år har Beredskabsstyrelsen uddannet officerer ved at give befalingsmænd en civil lederuddannelse. Men siden januar 2020 har Beredskabsstyrelsen haft sin egen officersuddannelse, der gennemføres i tæt parløb med Flyvevåbnets officersuddannelse på Forsvarsakademiet.

 

Hvad er juridisk bistand?

Juridisk bistand ydes ofte af en af konsulenterne i HOD. Men det kan også komme på tale at sætte en advokat på – det vil typisk ske i tilfælde af en sigtelse for en lovovertrædelse i medfør af tjenesten og kun efter konkret godkendelse af Hovedbestyrelsen.

 

Trangen til at bruge sin faglighed på et højere niveau

Alle tre værn har nu god gang i Late Entryordningen, hvor erfarne senior- og chefsergenter kan udnævnes til kaptajner eller kaptajnløjtnanter.
Det er især de større muligheder for at bruge sin faglighed, der trækker hos brugere af ordningen.

 

4.800 kilometer væk

I serien Det glemmer jeg aldrig fortæller kaptajn Mette Torpdahl Laursen, hvordan hun som enlig forælder bad om at blive udsendt.

 

Officers-otium i historiens vingesus

Da Torben Martinsen begyndte at lægge militærhistoriske opslag på sin Facebook-profil, nåede siden hurtigt 5.000 følgere. Nu har han oprettet en ny, særskilt Facebook-side, hvor han hver morgen poster de populære dagsaktuelle historieopslag. Ud over interessen for militærhistorie spiller sammenholdet blandt pensionerede officerer en stor rolle hos den pensionerede orlogskaptajn.

 

Læs Officeren nr. 6 2021

 

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *