-->

Nyheder

16. December 2019

Officeren nr. 6 2019

Palle Mørkøre forlod Forsvaret, men efter otte år som civil leder kom han tilbage og blev oberst og chef for Flyvevåbnets Officersskole. Læs interview i Officeren.
Foto: Foto: Claus Bech
Tekst: Vickie Lind, pressechef

Karriere som pilot – med en uventet lufttur

Få dage før han skulle udnævnes til oberst og chef for Flyvestation Skrydstrup, fik Palle Mørkøre besked på at rive sin tale i stykker og fjerne striberne fra uniformen. Hans udnævnelse var ikke blevet godkendt i Forsvarsministeriet. Palle Mørkøre forlod Forsvaret et år senere, men efter otte år som civil leder kom han tilbage og blev oberst og chef for Flyvevåbnets Officersskole. Læs Palles historie og hør hans syn på officersuddannelsen.

 

Mobning eller værkstedshumør

Alle steder i Forsvaret er der en bevidsthed om at forhindre krænkende adfærd og mobning, men det lykkes ikke altid. Når det sker, er det vigtigt at tage fat i tide, og en leder har altid pligt til at gribe ind, siger forsker fra Københavns Universitet.

 

Ny forvaltning af chefer

Efter flere års drøftelser og forberedelser bliver det nye bemandingssystem for chefer en realitet fra 1. januar 2020. Det er et pilotprojekt, der løber to år frem, og det vil i første omgang blive afprøvet på oberst/kommandørniveau.

 

USA’s interesse for Grønland vokser

Udsigten til isfrit farvand, Ruslands bygning af baser og Kinas planer om at investere i infrastruktur i det arktiske område har vækket amerikanerne. USA planlægger bygning af dybvandshavne og flere fleksibelt udrustede isbrydere, og i sommermånederne vil flåden komme på visit i Nordatlanten.

 

Det glemmer jeg aldrig

I serien ‘Det glemmer jeg aldrig’ fortæller kaptajn Michael Johannessen om den 14. februar 2015. Den dag var kaptajnen Hjemmeværnets centrale tovholder i Københavns Politis krisestab, da Krudttønden og den jødiske synagoge blev ramt af terrorangreb.

 

En gal hunds tanker om ledelse, krig og USA’s manglende strategi

Præsident Trumps tidligere forsvarsminister, Jim ‘Mad Dog’ Mattis, har kogt fire årtiers erfaringer og oplevelser som marinesoldat og militær leder ned til en erindringsbog. Resultatet er en spændende indføring i ledelse, marinekorpsets ånd og en kritik af Washingtons mangel på strategisk ledelse.

 

Læs Officeren nr. 6 2019

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *