-->

Nyheder

17. December 2018

Officeren nr. 6 2018

Der er befalet to års beredskabspusterum for 1. Brigades bataljonskampgruppe efter gigantøvelsen Trident Juncture. Læs mere i Officeren.
Foto: - Vi sætter rotationssystemet på hold i 2019 og 2020, siger chefen for 1. Brigade, brigadegeneral Henrik Lyhne. Foto: Morten Fredslund.
Tekst: Vickie Lind, pressechef

Et midlertidigt ENDEX for velkendt cyklus

For 1. Brigades bataljonskampgruppe blev der med gigantøvelsen Trident Juncture sat et uformelt punktum for et års hektisk beredskabsperiode til JEF og NATOs spydspidsstyrke, IFFG. Men depechen gives ikke videre til en ny bataljon, for der er befalet beredsskabspusterum frem til 2021 blandt andet på grund af manglende ressourcer.

 

Når man hænger i et vakuum

Efter offentliggørelsen af Budgetanalysen i august 2017 blev planer for to store myndigheder sparket til hjørne. Siden har flere hundrede af Forsvarets ansatte gået rundt i et vakuum uden at vide, hvilken myndighed, chef og arbejdsplads de fremover skal arbejde i, under og på. Som chef kan det fagligt både være udfordrende og givende at håndtere medarbejdernes usikkerhed.

 

Det militære chefvirke

Vilhelm Stefan Holsting har brugt tre år på Danmarks første afhandling om det militære chefvirke. Konklusionen er, at ledelse og de værdier, der anses for at være vigtigst, er ret komplekse og under evig forandring. Og det er dagligdagen også.

 

Hjemmeværnets ressourcer er rykket tættere på de frivillige

Forsvarsforlig 2013-2017 gjorde ondt på Hjemmeværnet. Det samme gjorde en lang proces præget af stor usikkerhed. Men ventetiden gav også ro til gennemarbejdede løsninger, og nu, godt et år inde i et nyt forlig, er organisationen ved at være helt på plads.

 

Flere end 37 pensionsår

1. januar træder aftalen om engangsbeløb til tjenestemænd med optjening af mere end 37 pensionsår i kraft.

 

Læs hele Officeren nr. 6/2018 her

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *