-->

Nyheder

30. Oktober 2023

Officeren nr. 5 2023

Generalmajor Jette Albinus har overtaget kommandoen over MND N. Ambitionen er blandt andet at gøre divisionen mere synlig og attraktiv. Læs Officeren nr. 5 2023.
Foto: - Det er et privilegie i sig selv at være chef for en division, men jeg har også svært ved at få øje på en opgave, der kan være meget mere meningsfuld, siger generalmajor Jette Albinus. Foto: Morten Fredslund
Tekst: Vickie Lind, pressechef

En division i rivende udvikling

I august overtog generalmajor Jette Albinus kommandoen over Multinational Division North, MND N. Ambitionen er at gøre divisionen mere synlig og attraktiv samt at sætte en plan på skinner, som på længere sigt skal gøre MND N til en ‘Fully Warfighting Division.

 

Værdigfuld viden og erfaring

35 officerer arbejder i dag i Forsvaret, selv om de kunne være gået på pension. En aftale fra OK21 har gjort hele processen meget nemmere for både medarbejder og arbejdsgiver.

 

Ny attaché i Ukraine

Jens Erik Hjort kalder sit stadig forholdsvis nye job som forsvarsattaché i Ukraine for et drømmejob. Han kender Ukraine fra før 2014 og har bevidnet, hvordan ukrainerne har moderniseret hæren løbende. Ukrainerne kan lære meget af Danmark, men den danske hær kan også lære af ukrainerne, siger han

 

Serie: Mød din værnsformand

Hovedbestyrelsen i HOD består af 19 personer valgt af repræsentantskabet blandt de aktive medlemmer. 5 af dem er såkaldte værnsformænd. Kommandørkaptajn Thomas Vestergaard er værnsformand for Søværnet.

 

Afklarende tjenstlig samtale

En afart af begrebet tjenstlig samtale har sneget sig ind, nemlig afklarende tjenstlig samtale eller afklarende samtale. Den ses oftest anvendt i forbindelse med krænkelsessager, hvor ledelsen ønsker at få en sag belyst fra de implicerede parter, især den påståede krænker. Der er efter HOD’s opfattelse ingen forskel på afklarende tjenstlig samtale og en tjenstlig samtale.

 

Læs Officeren nr. 5 2023

 

 

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *