Nyheder

22. Oktober 2021

Officeren nr. 5 2021

Brave Lion er omdrejningspunktet for certificering af de af Hærens enheder, som stilles til rådighed for NATO. I år skulle I/GHR ses efter. Læs Officeren nr. 5 2021.
Foto: Det var I/GHR, der blev set efter i sømmene ved årets øvelse Brave Lion. Foto: PIC/ 1. Brigade
Tekst: Vickie Lind, pressechef

Brave Lion – atter i felten

1. Brigades store feltøvelse, Brave Lion, har de seneste år været omdrejningspunktet for certificering af de af Hærens enheder, som stilles til rådighed for NATO. I år var ingen undtagelse, hvor det var I/GHR og bataljonens støtteenheder, der blev set efter i sømmene.

 

Hjemmearbejde, hygiejne og Teams

Læren af den lange periode, hvor mange officerer måtte arbejde hjemme, er, at de fleste foretrækker at møde på deres arbejdsplads, men at hjemmearbejde, møder på Teams og hyppig håndvask bliver en del af fremtiden. Det stiller krav til APV.

 

Store forventninger til Søværnets nye løjtnanter

Det første hold på 10 kadetter af taktisk linje blev udnævnt til løjtnanter den 2. september 2021, og der er fra start store forventninger til kuldet fra Søværnets nyeste officersuddannelse.

 

Hvor står sagen?

HOD behandler dagligt mange individuelle sager, men ofte har en individuel sag afsmitning på en større del af medlemmerne. Derfor bliver sagerne et emne for en større gennemgang af både den nuværende samt den fremadrettede forvaltning. Vi gør status og ser på, hvor større projekter og sager står i HOD.

 

Sendingen, der ikke måtte fejle

I serien ‘Det glemmer jeg aldrig’ fortæller major Nikolaj Matzen, hvordan det var at stå med opgaven, at få COVID-19 vacciner sikkert frem til udsendte soldater.

 

Russerne kommer faretruende tæt på

I serien om forsvarsattachéer i Danmark har vi denne gang mødt litauiske attaché Giedrius Valintelis. Han hilser det velkomment, at USA’s hærs 5. Korps har flyttet sit hovedkvarter til Polen, og betragter med let undren de danske prioriteringer, der tegner sig frem mod forsvarsforliget i 2023.

 

Læs Officeren nr. 5 2021

 

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *