Nyheder

28. Oktober 2020

Officeren nr. 5 2020

Brave Lion var altafgørende for, at 1. Brigade til foråret kan melde en kampbataljon klar til NATO Readiness Initiative. Læs Officeren nr. 5 2020.
Foto: Brave Lion var årets største militærøvelse på dansk grund. Under øvelsen blev der givet en række Covid-19 forholdsregler. Blandt andet skulle der anlægges mundbind, hvis man var i nær kontakt med personel udenfor sin primærgruppe i mere end 15 minutter. Foto: Morten Fredslund

Brave Lion vigtigere end nogensinde

Hæren har afholdt Brave Lion, årets største militærøvelse på dansk grund. Det gav vigtige erfaringer og var altafgørende for, at 1. Brigade til foråret kan melde en kampbataljon klar til NATO Readiness Initiative. Samtidig gav øvelsen en række yngre officerer mulighed for endelig at se deres folk og lære dem bedre at kende.

 

Hærchefen står på mål

Manglende fokus på kerneopgaven. Forskel på, hvad der skal til for at blive udnævnt. Og, hvis man siger kritik højt, så bliver der ballade. Sådan lyder nogle af de teser, som direkte eller ad omveje er nået frem til HOD. Vi har spurgt chef for Hærkommandoen, generalmajor Michael Lollesgaard, hvad han siger til det.

 

En dag som leder

Elever på Aalborg Tekniske Gymnasium var for en dag ledere af fiktive flyvestationer i Danmark, da de spillede Flyvevåbnets Ledelsesspil.

 

Is i maven

HOD har gennem længere tid fået et stigende antal henvendelser fra medlemmer, der ikke mener, at de er blevet ordentligt informeret om vilkårene, før de har søgt og accepteret udstationering på Grønland. Derfor er HOD nu igang med at afdække området.

 

I ilden fra første dag

Jens Gydov var den første officer fra Forsvaret, der blev ansat i Beredskabsstyrelsen, efter den blev en del af Forsvarsministeriets koncern. Et nyt job i en helt anden del af koncernen har givet en mere meningsfuld hverdag tættere på den operative virkelighed.

 

Boganmeldelse: Putin’s People

Rost etbindsværk fortæller den komplekse historie om, hvordan Putin og hans KGB-inderkreds malkede Ruslands rigdomme, overtog retsstaten og undergravede et naivt og grådigt Vesten.

 

Læs Officeren nr. 5 2020

 

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *