Nyheder

28. Oktober 2019

Officeren nr. 5 2019

Udfordringer er brændstoffet, der holder premierløjtnant Katja Lund-Rasmussen i gang - og fastholder hende i Forsvaret. Læs mere i Officeren.
Foto: Premierløjtnant Katja Lund-Rasmussen er elementleder i Air Control Wing. Foto: Claus Fisker
Tekst: Vickie Lind, pressechef

Udfordringer er brændstoffet

Mindre end to år efter uddannelsen fungerer Katja Lund-Rasmussen i et lederjob i Air Control Wing og har allerede været på sin første udsendelse. Udfordringer er brændstoffet, der holder den unge officer i gang – og fastholder hende i Forsvaret.

 

Mere kriger mindre administrator

Katja Lund-Rasmussen og de øvrige kadetter, der er kommet ud af den nye officersuddannelse på Flyvevåbnets Officersskole, bliver godt modtaget, siger chefen for skolen, oberst Palle Mørkøre. Der er dog alligevel forandringer i selve uddannelsen på vej.

 

Oberstens sidste tjenesterejse gik til Kosovo

Blot fem dage før sin sidste arbejdsdag i Forsvaret besøgte oberst Christian Arildsen Ingeniørregimentets soldater udsendt til Kosovo. Den populære og karismatiske regimentschef har altid bestræbt sig på at møde sine soldater i øjenhøjde. Vi var med på oberstens sidste tjenesterejse og fik en snak om ledelse og udvikling og Arildsens eget karriereforløb.

 

Første danske cyberdoktrin

Med Forsvarsakademiets nye doktrin for militære operationer i cyberspace er Danmark trådt ind i en lille eksklusiv klub af lande med en officiel cyberdoktrin i ryggen. Officeren har talt med forfatterne om, hvordan man overfører militære principper til cyberspace, og hvordan danske retningslinjer kan inspirere NATO.

 

Forskningsbaseret myndighedsbetjening

Torben Toftgaard Engen og Hans Peter Michaelsen arbejder som militæranalytikere hos Center for Militære Studier ved Københavns Universitet, hvor de sammen med deres akademikerkolleger graver sig dybt ned i sikkerhedspolitiske udfordringer. Jobbet giver en fantastisk platform for at blive hørt, lyder det fra de to majorer.

 

Læs hele Officeren nr. 5/19

 

 

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *