-->

Nyheder

12. September 2022

Officeren nr. 4 2022

Ukrainske officerer ved fronten skal oplære nye rekrutter på rekordtid, hvilket er lettere sagt end gjort. Mød tre officerer i Ukraine i Officeren nr. 4 2022.
Foto: - Frontlinjen flytter sig ikke. Rusland kan ikke komme frem, men det kan vi heller ikke. Vi forsøger at presse dem ud, men det er svært, fortæller en ukrainsk løjtnant, der leder en enhed på 10 soldater. Foto: Stefan Weichert
Tekst: Vickie Lind, pressechef

Med ukrainske officerer ved fronten

Der er store tab blandt ukrainerne ved fronten, og det sætter officererne under pres. De skal oplære nye rekrutter på rekordtid, hvilket er lettere sagt end gjort. Vi har mødt tre officerer i Ukraine.

 

FAK-eksperter på alle flader

Da krigen brød ud i Ukraine, opstod et kæmpe behov hos danskerne for viden om krigen. Eksperterne på Forsvarsakademiet oplevede det som deres pligt at oplyse danskerne. Undervejs er de nærmest blevet hvermandseje, samtidig med at de har været med til at øje fokus på Forsvaret.

 

Officeren i Hjemmeværnet

Hjemmeværnet har de seneste år vist sit værd blandt andet i forbindelse med COVID-19 og senest krigen i Ukraine. Officeren har på vegne af officerer i Hjemmeværnet stillet chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, en række spørgsmål om officerernes vilkår og nogle af de ting, der rører sig i deres hverdag.

 

Den tjenstlige samtale

Den tjenstlige samtale er i ansættelsesretlig forstand ikke en selvstændig sanktion, men for de fleste medlemmer vil indkaldelse til en tjenstlig samtale opfattes som en slags sanktion. Så hvad er den egentlig, den tjenstlige samtale?

 

Forenet i fælleskab

Estland, Letland og Litauens holdning til Ukraine-krigen har været blandt de mest kompromisløse og offervillige i NATO. Landene er meget forskellige, men tæt forbundne i kraft af deres fælles historiske skæbne, pointerer den danske forsvarsattaché i Baltikum.

 

Læs Officeren nr. 4 2022

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *