Nyheder

13. September 2021

Officeren nr. 4 2021

To yngre søofficerer har fået værdifuld viden og ledelseserfaring efter godt tre måneders udsendelse til Operation Agenor. Læs Officeren nr. 4 2021.
Foto: Operation Agenor er den militære del af European Maritime Awareness in the Strait of Hormuz. Foto: FS Guépratte
Tekst: Vickie Lind, pressechef

Operation Agenor

Danmark stod fra januar til juli i spidsen for den europæiske flådeoperation Agenor i Hormuzstrædet. Efter godt tre måneders udsendelse i missionen fortæller to yngre søofficerer om den værdifulde viden og ledelseserfaring, som de har taget med sig hjem fra opholdet på den franske base i Abu Dhabi.

 

Klimaforandringer stiller også krav til Forsvarets operative evner

Ændringerne i klodens klima er så omfattende, at de i fremtiden vil påvirke størstedelen af Forsvarets operationer. Sådan lyder det fra militæranalytiker Jens Wenzel Kristoffersen, der mener, at klimaforandringer bør fylde mere i Forsvarets bevidsthed.

 

Flyttegodtgørelse til overenskomstansatte

Overenskomsten 2021, OK21, der trådte i kraft 1. august, skaber ligestilling mellem overenskomstansatte og tjenestemandsansatte officerer, når det handler om flyttegodtgørelse.

 

Tjenestemandspension efter skilsmisse

Officerer bliver ramt af skilsmisse ligesom så mange andre. Det gør tjenestemandsansatte officerer også. Et af de særlige forhold ved tjenestemandsansættelsen er retten til ægtefællepension.

 

‘Vi må stå sammen om at forsvare vores fælles værdier og frihed’

I serien om forsvarsattachéer i Danmark har vi denne gang mødt den franske attaché, Vincent Samson. Med Kabuls fald samt konflikter og ustabilitet i Europas nærområder, mener han, at det militære samarbejde og forsvaret af vestlige værdier aldrig har været vigtigere.

 

Læs Officeren nr. 4 2021

 

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *