Nyheder

17. September 2018

Officeren nr. 4 2018

Hun har fokuseret på tjenesten og opgaven frem for kønskamp, som hun dog har accepteret at være en del af. Interview med brigadegeneral Lone Træholt i Officeren.
Foto: Den 30. august var der overdragelsesparade ved Flyvevåbnets Taktiske Stab, og Lone Træholt sluttede dermed karrieren i Flyvevåbnet efter 40 år. Foto: Morten Fredslund.
Tekst: Vickie Lind, pressechef

Ledelse med respekt for individet

Brigadegeneral Lone Træholt siger farvel med et smil på læben. Den 30. august trådte hun af til pension efter 40 år i Flyvevåbnet. Personligt har hun altid selv fokuseret på tjenesten og opgaven frem for kønskamp og kvindesag, som hun dog de seneste år har accepteret at være en integreret del af.

 

Opråb fra en besætning

Hver gang man løser en udfordring, så kommer der en ny. Det reelle problem er, at arbejdsopgaverne overstiger ressourcerne, og den udfordring eksisterer overalt i Forsvaret. Sådan siger formand for HOD, Niels Tønning, som respons på et længere indlæg fra 5. Besætning.

 

Når hjernen træffer beslutninger

Officerer skal kunne træffe hurtige liv og død-beslutninger, og de skal kunne gøre det i ekstreme miljøer, hvor hjernen hellere vil kæmpe eller flygte end tage kølige beslutninger. Tag turen med ind i hjernen for at se, hvad der sker, når mennesker træffer beslutninger.

 

Korruption og sekterisk politik står i vejen for fremskridt i Irak

Selv hvis de rivaliserende grupper i det sekterisk opdelte Irak skulle blive enige om en fælles kurs, er det ikke nemt at se en positiv fremtid for landet, hvor Danmark siden 2015 har trænet knap 12.000 irakiske soldater, lyder det fra Mellemøstforsker.

 

Kan vi lære noget af afghanerne?

Kaptajn Kathrine Herbsleb skriver fra Afghanistan: Inden jeg tog til Afghanistan, fik jeg at vide af mange kolleger i Forsvaret, at jeg ikke skulle regne med at se udvikling i løbet af min tid i landet. Det skulle vise sig at være en helt anden realitet, jeg mødte. Jeg er Lessons Learned advisor, og det er altså inden for dette emne, at jeg gerne vil dele min positive oplevelse. Jeg vil endda gå så langt som til at sige, at vi måske kan lære noget af afghanerne.

 

Læs Officeren nr. 4/2018 her

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *