Nyheder

12. September 2017

Officeren nr. 4, 2017

Mandskabsmangel og tungt ansættelsessystem presser Søværnet i Nordatlanten. Læs nyt nummer af Officeren.
Foto: Kommandørkaptajn Søren Kjeldsen er chef for 2. Besætning og var indsat med Vædderen, der deltog i redningsarbejdet efter tsunamien i Grønland. Foto: Peter Ernstved Rasmussen

Mandskabsmangel og tungt ansættelsessystem presser Søværnet i Nordatlanten

 

Besætninger på skibene i Arktis sejler ofte for kort med en mandskabsmangel på over 15 procent. Det giver store udfordringer – ikke mindst når ansættelsessystemet gør det svært at få ansat de rette i tide.

 

Soldater kræver samme beskyttelse som politifolk

 

Folketinget har efterladt militært personel uden den retlige beskyttelse, som politifolk får, når de har været involveret i dramatiske aktioner med døde og sårede som resultat. Den forskelsbehandling bør fjernes, mener Torben Koch, der arbejder som forsvarsadvokat for både Politiforbundets og HOD’s medlemmer.

 

Fup eller fakta

 

Er der for mange officerer i Forsvaret? Er der for mange høvdinge i forhold til antallet af indianere? Diskussionen har bølget den seneste tid, men hvad er egentlig fakta i den sag. Det giver vi vores bud på.

 

Hvad vil det sige for dig at være officer?

 

Det spørgsmål besvarer general Bjørn Bisserup, generalløjtnant Per Pugholm Olsen, generalløjtnant Michael Lollesgaard og kontreadmiral Torben Mikkelsen.

 

Læs bladet her

 

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *