Nyheder

10. April 2018

Officeren nr. 2 2018

Køretøjer, våbensystemer og missiler til rette tid og kvalitet sætter FMI på en stor opgave de næste seks år. Læs hvad chefen siger i Officeren.
Foto: Generalløjtnant Flemming Lentfer, direktør for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, på besøg hos F-16 Life Sustainment Program (SLSP) i Aalborg. Foto: Flyvevåbnets Fototjeneste Nord
Tekst: Vickie Lind, pressechef

Pengene skal fosse ud af kassen

 

Anskaffelse af nye køretøjer, våbensystemer og missiler for milliarder af kroner til rette tid og af rette kvalitet sætter Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse på en stor opgave i de næste seks år. Men opgaven kan løftes, hvis materielindkøberne får den handlefrihed, som forsvarsforliget lægger op til, siger chefen for FMI, generalløjtnant Flemming Lentfer.

 

Mange officerer risikerer at skulle flytte

 

Mens der arbejdes på højtryk for at få den første business case strikket sammen, er en række officerer sat i venteposition. Officeren har besøgt tre tjenestesteder, hvor flere end 70 officerer har udsigt til at miste deres nuværende arbejdssted som konsekvens af forsvarsforliget og budgetanalysen.

 

Søkadetter flytter til Svanemøllens Kaserne

 

Som konsekvens af forsvarsforliget flytter Søværnets kadetter fra Nyholm til Svanemøllens Kaserne, mens Hærens kadetter bliver på Frederiksberg Slot. Men ideen om en fælles campus og mere fællesskab mellem værnene lever videre.

 

Tilbageblik over Atlanten

 

Christian Egeris Andersen var chef for skoleskibet Thyra, der sammen med søsterskibet Svanen gennemførte det 13.000 sømil lange togt ‘Søværnet for Sejl’. Den lange tur gav oplevelser for livet og en myriade af udfordringer – lige fra hjemve og en kollapset hovedmotor til diplomatiske forviklinger og ‘mand over bord’.

 

Læs Officeren nr. 2/2018 her

 

 

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *