-->

Nyheder

19. Februar 2024

Officeren nr. 1 2024

For militærfolk er fanerne ensbetydende med kommando. Det gælder også ved en tronoverdragelse. Læs Officeren nr. 1 2024.
Foto: - Fanerne betyder meget for os. Så det her med at kunne gå fra den ene regent til den anden med artefakterne, det er kæmpestort, fortæller premierløjtnant Jens Gustav Christiansen. Foto: Michael Aagaard Jensen
Tekst: Vickie Lind, pressechef

Fanerne flyttede

Premierløjtnant Jens Gustav Christiansen begyndte i sit nye job som næstkommanderende ved Vagtkompagniet 1. januar, og hans start blev noget anderledes end forventet. Vi fulgte med, da han var en del af fanekommandoet på Amalienborg, da Danmark fik Kong Frederik X.

 

Vi er her med et formål

For første gang i næsten 50 år sidder Danmark på posten som kommandant for NATO Defense College i Rom. Generalmajor MALT er Danmarks højst rangerende officer i NATO, og han og staben står i spidsen for at uddanne militære ledere og chefer til de øverste stillinger i nationale og internationale stabe.

 

Natarbejde er belastende

Forsvaret skal tilbyde gratis helbredskontrol, inden man begynder i en stilling med natarbejde og herefter minimum hvert 3. år.

 

Mister jeg pension, hvis jeg bliver ansat på åremål?

HOD får ofte spørgsmål om, hvordan ens tjenestemandspension bliver, hvis man bliver ansat på åremål og ikke opnår varig
udnævnelse på et senere tidspunkt. Se hvad man skal være opmærksom på, som har betydning for beregningen af tjenestemandspensionen.

 

Hovedbestyrelsen i HOD

HOD har en hovedbestyrelse, der består af 19 medlemmer. I Officeren præsenterer vi dem en ad gangen, og første mand er major Kristian Blicher. 41 år og ingeniørlærer på OFU, FAK.

 

Den Perfekte Officer 

Henrik Bering har skrevet bogen Den Perfekte Officer. Major Jakob Rømer Barfoed har anmeldt bogen, og han mener, at det vil være oplagt at bruge den i undervisningen af officerer.

 

Læs Officeren nr. 1 2024

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *