-->

Nyheder

20. Februar 2023

Officeren nr. 1 2023

På Bornholm er truslerne fra Rusland meget konkrete, og det har haft stor betydning for chefen for Det Bornholmske Hjemmeværns arbejdsopgaver. Mød ham i Officeren nr. 1 2023.
Foto: - Den nuværende situation er selvfølgelig trist, men den har hjulpet os til at fokusere på, hvad det egentlig er, vi er her for, siger oberstløjtnant Ulrik Skytte, der er chef for Det Bornholmske Hjemmeværn.
Tekst: Vickie Lind, pressechef

Officer i truslernes forhave

På Bornholm er truslerne fra Rusland meget konkrete. Som chef for Det Bornholmske Hjemmeværn har oberstløjtnant Ulrik Skytte derfor ingen problemer med at motivere frivillige og ansatte. Til gengæld fylder rollerne som garnisonskommandant og pressetalsmand mere end ventet.

 

Kompetencer i spil på mange niveauer

Spændende, udfordrende og relevant er alle ord, som officerer hæfter på den omfattende Host Nation Support-opgave, der for nylig blev gennemført i Aarhus Havn. Flere opgaver af samme type er på vej, og de vil involvere officerer fra mange grene af Forsvaret i alle
opgavens faser: Fra det strategiske niveau i Forsvarskommandoen og stabe til det taktiske og udførende niveau på havnekaj og vejnet.

 

Ny arbejdsplads for den digitale officer

En ny IT-organisation under Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse går i luften i løbet af foråret. Cyberdivisionen skal blandt andet ruste Forsvaret til fremtiden og kommer til at åbne karrieremuligheder inden for IT- og cybersikkerhedsdomænet.

 

Alle er medskabere af en attraktiv arbejdsplads

Flyvevåbnets Koordinerende Samarbejdsudvalg har lavet en proces i et forsøg på at undgå, at hverdagens benspænd ødelægger det gode
arbejdsmiljø.

 

Den evige holdspiller

Forbundskansler Olaf Scholz vandt en politisk sejr ved at fastholde, at Tyskland ikke ville gå forrest i spørgsmålet om kampvogne til Ukraine. Men den blev vundet på bekostning af landets anseelse, vurderer tyskfødt lektor på Forsvarsakademiet. Tysklands særlige historie får betydning for viljen til at agere som stormagt langt ud i fremtiden.

 

Læs Officeren nr. 1 2023

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *