Nyheder

17. Februar 2020

Officeren nr. 1 2020

Forsvaret må have penge op ad lommen, hvis man vil sikre sig, at officerer søger stillinger i yderområder som Bornholm og Oksbøl. Det mener bataljonschefen på Bornholm.
Foto: Oberstløjtnant Nicolai Abildgaard er chef for III Opklaringsbataljon på Bornholm. Foto: Berit Hvassum
Tekst: Vickie Lind, pressechef

Fast tjeneste på Bornholm må ikke blive en granitklods om benet på officerer

Bataljonschefen på Bornholm råber op. Han mener, at Forsvaret skal have penge op af lommen, hvis det vil sikre sig, at officerer søger stillinger i yderområder som eksempelvis Bornholm og Oksbøl. Efter at være flyttet med familien 19 gange, valgte han at bosætte sig med familien på Bornholm. Nu vil han gerne videre i karrieren, men føler sig jobmæssigt stavnsbundet på øen, og han har indtil videre takket nej til to i hans optik gode og spændende jobs, fordi han ikke vil betale for at gå på arbejde. Konkret foreslår han at oprette en central mobilitets pulje.

 

Kabul i sort

Konsulent i HOD, Hans Hartmann, har besøgt de udsendte på Resolute Support hold 11 i Afghanistan, og luftforurening var det altoverskyggende emne. Dernede brænder de alt. Det stinker, svier i øjnene og generer luftvejene. Spørgsmålet er, om det er skadeligt på længere sigt. HOD går sammen med de øvrige militære organisationer i dialog med Forsvarskommandoen og Forsvarets Sanitetskommando om emnet, blandt andet med ønske om at der måles på soldaternes lungefunktion både før og efter udsendelse.

 

Vi mangler modige politikere

Overlægernes tillidsrepræsentant på Rigshospitalet er glad for rollen som brobygger, men frustreret over alle de politiske beslutninger, han ikke kan gøre noget ved.

I denne artikelserie møder vi tillidsvalgte fra andre fagforeninger, hvor uddannelsesniveauet matcher officerernes. Hvorfor vælger man hvervet som tillidsvalgt, og hvor meget ligner udfordringerne hinanden de respektive steder.

 

Det glemmer jeg aldrig

I serien ‘Det glemmer jeg aldrig’ fortæller major Thomas MET Kristensen om, da han som første dansker fløj F16-kampmission over Afghanistan. – Jeg var til stede i nuet som aldrig før, siger han.

 

Snowden afslørede overvågningen, men hvad betød det?

Afsløringerne fra Edward Snowden gjorde os bevidste om, at efterretningstjenester og techgiganter kigger med i borgernes data uden borgernes tilladelse. Men ingen aner, hvad vi gør med denne viden, lyder kritikken.

 

Læs Officeren nr. 1 2020

 

 

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *