Nyheder

16. Februar 2018

Officeren nr. 1 2018

Hvad glæder du dig mest over i det nye forlig, og hvad ser du som den største udfordring? Vi har spurgt de øverste chefer. Læs nyeste nummer af Officeren.
Foto: Forsvarschef, general Bjørn Bisserup er en af dem, der svarer på spørgsmålene. Foto: Sara Skytte
Tekst: Vickie Lind, pressechef

Endelig kom forliget!

 

Søndag den 28. januar fik vi langt om længe et forsvarsforlig. Vi har spurgt forsvarschefen, cheferne for henholdsvis Hjemmeværnet, Hærstaben, Flyverstaben og Marinestaben og direktøren for Beredskabsstyrelsen, hvad de glæder sig mest over i forliget, og hvad de ser som den største udfordring.

 

Et kig på forholdene

 

De tre militærfaglige organisationer har været i Tyskland for at se på forholdene under øvelse Allied Spirit, som tidligere har været kritiseret for blandt andet dårlige indkvarteringsforhold.

 

De første elever på Hærens nye løjtnantsuddannelse

 

Hvis alt går som planlagt, så bliver David Steiner landets yngste officer, når han bliver udnævnt som løjtnant i en alder af bare 20 år. For David var det en overskuelig 2-årig kontrakt og udsigten til at få erfaring med ledelse, der fik ham til at søge ind på den nye løjtnantsuddannelse.

 

”Varigt uegnet” er et uhensigtsmæssigt begreb

 

Forsvarets generallæge, Sten Hulgaard, mener ikke, at det er hans opgave at lægge unødige begrænsninger på folk. Tværtimod er opgaven at bidrage til at holde dem inde i systemet.

 

Læs Officeren nr. 1/2018 her

 

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *