-->

Nyheder

22. November 2019

Nye lokalaftaler om funktionsvederlag

Aftalerne betyder, at funktionsvederlagets værdi ikke længere nedskrives i de første seks måneder, hvis officeren er fraværende. Aftalerne er gældende fra 1. juli 2019.
Foto: Jeppe Søndergaard Pedersen, chef for Forretningsdivisionen i FPS, og formand for HOD, Niels Tønning har skrevet aftalerne under. Foto: FPS
Tekst: FPS og HOD,

Forsvarsministeriets Personalestyrelse (FPS) og Hovedorganisationen af Officerer i Danmark (HOD) har indgået lokalaftaler for officersgruppen om funktionsvederlaget i de første 6 måneder under funktion i højere stilling. Aftalerne betyder, at funktionsvederlagets værdi ikke længere nedskrives i de første 6 måneder i de dage, hvor officeren er fraværende, fx grundet sygdom eller planlagt ferie. Aftalerne gælder med tilbagevirkende kraft for de officerer, som har haft problemer og oplevet fejl ved udbetaling af merarbejde og erstatningsfriheder.

 

Aftalerne gør det væsentligt mere enkelt for løn- og arbejdstidsadministrationen både lokalt og ved Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse (FRS), idet lønkørsel og arbejdstidens godkendelse sker forskudt. Indtil nu har FRS nedskrevet funktionsvederlagene manuelt, hvorfor funktionsvederlaget ikke kunne ydes i den aktuelle måned.

Dette har givet problemer og fejl ved udbetaling af merarbejde og erstatningsfriheder til officersgruppen, som er den gruppe, hvor funktionsvederlag anvendes mest.

 

HOD gjorde FPS opmærksom på problematikken, og sammen har FPS og HOD aftalt en løsning, som både forenkler arbejdsgangene og tilgodeser medarbejderne. Det er en løsning, som både FPS og HOD er meget tilfredse med.

 

Aftalerne er indgået med virkning fra den 1. juli 2019 og omfatter hele HOD forhandlingsområde. Det betyder, at såvel tjenestemandsansatte som overenskomstansatte officerer, beredskabsofficerer, auditørfuldmægtige og kommunikations- og rekrutteringsrådgivere i Hjemmeværnet er omfattet. Derudover vil merarbejde og erstatningsfrihed, som er blevet udbetalt med fejlagtig værdi grundet funktionsvederlag før 1. juli 2019, blive efterreguleret i overensstemmelse med de nye aftaler.

 

De nye aftaler ligger som altid i aftalesamlingen her på siden. Du skal være logget på Mit HOD for at kunne læse med – se under ‘Tillæg’.

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *