Nyheder

03. Februar 2021

Lønregulering på plads

Lønreguleringen bliver stadig negativ, men lidt mindre end først antaget.
Tekst: Steen Mikkelsen, konsulent

Først varslede vi negativ lønregulering gældende fra 1. februar 2021. Så blev lønreguleringen suspenderet, fordi der var fundet fejl i grundlaget for beregningerne. Nu er fejlen fundet og rettet, og reguleringsordningen udmønter negativt med 0,74 pct. point, lidt mindre end først antaget.

 

Reguleringen betyder, at de statsansatte går 0,09 pct. ned i løn. For en kaptajn, der har en månedsløn på ca. kr. 36.000, vil det give omkring kr. 30 mindre udbetalt om måneden.

 

Den negative lønregulering kommer, fordi den private lønudvikling i 3. kvartal 2020 blev markant lavere end forventet. En del af OK18 var reguleringsordningen, der følger det private marked, og når den regulerer negativt, gør den også for det offentlige.

 

Tjenestemandspensionerne reguleres på en anden måde end de gængse løndele, idet tjenestepensionen reguleres i forhold til et grundbeløb, der hedder oktober 1997. Men her er der også en negativ regulering.

 

Vi forventer, at alle forudlønnede vil få udbetalt den korrekte løn for marts måned. Da februar-lønnen som følge af fejlen var uændret i forhold til januar-lønnen, vil der ske en efterregulering af februar-lønnen.

 

Lønanvisningen til bagudlønnede finder sted i løbet af februar måned, og vi regner med, at de vil få udbetalt den korrekte løn for februar.

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *