Nyheder

10. Januar 2019

Kompensation for ‘indespærring’

HOD og FPS har indgået en aftale om kompensation til 15 officerer for indskrænket bevægelses- og handlefrihed under øvelse Allied Spirit i 2017.
Foto: Hohenfels Training Area ligger cirka 160 kilometer nord for München i Tyskland. Øvelsesområdet udmærker sig ved at være på 10 x 20 kilometer med varieret bevoksning og højdeforskelle på cirka 250 meter. Foto: HKKF
Tekst: Niels Gregart, konsulent

I oktober 2017 deltog en enhed fra Den Kongelige Livgarde støttet af Danske Artilleriafdeling (nu Danske Artilleriregiment) og Trænregimentet i øvelse Allied Spirit VII i Hohenfels i Tyskland. Vilkårene for opholdet var omgærdet af nogen frustrationer omkring indkvartering og bespisning, men i særdeleshed at det jævnfør velkomstbriefingen ved en amerikansk officer ikke var tilladt at forlade lejren. Hvordan håndterer man det?

 

En ordre er en ordre, og reelt var det en begrænsning i adfærds- og bevægelsesmønsteret svarende til, at man var til tjeneste 24 timer i døgnet. En pragmatisk løsning er nu fundet. HOD og FPS har indgået en aftale om, at hver af de 15 deltagende officerer, som var indkvarteret i Hohenfels-lejren, ydes et engangsvederlag på kr. 20.000,- som kompensation for den indskrænkede bevægelses- og handlefrihed.

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *