Nyheder

22. Juli 2019

Den Statslige Kompetencefond

Nu kan der snart igen søges om støtte til kompetenceudvikling. Link til vejledning nederst på siden.
Tekst: Carl Henning G. Johnsen, konsulent

Den 4. september 2019 bliver der igen åbnet for ansøgninger om støtte til kompetenceudvikling. Denne gang er der flere penge til individuel kompetenceudvikling end tidligere, fordi vi i forbindelse med overenskomstaftalen i 2018 blev enige med statens arbejdsgivere om at prioritere individuel kompetencegivende kompetenceudvikling frem for udvikling af statens arbejdspladser, som det tidligere var tilfældet.

 

Men støtte fra Den Statslige Kompetencefond er stadig kun et supplement til Forsvarets egne kompetenceudviklingsbudgetter. Det er derfor vigtigt, at I lokalt kontrollerer, at myndigheder og enheder sætter penge af til kompetenceudvikling som en del af den almindelige budgetlægning.

 

Du kan læse meget mere om Den Statslige Kompetencefond her: https://kompetenceudvikling.dk/FAQ-Den-Statslige-Kompetencefond

 

Her er dog lige en kort gennemgang af de vigtigste regler for støtte:

 

For at kunne få støtte fra Den Statslige Kompetencefond til din kompetenceudvikling, er det afgørende, at:

 

  • Du er omfattet af en statslig overenskomst. (Og det er officerer selvfølgelig J)
  • Din leder godkender din ansøgning om fondsstøtte. (Så du skal altså bruge din udviklingssamtale og uddannelsesaftale aktivt)
  • Din arbejdsplads betaler en del af udgifterne forbundet med den ansøgte kompetenceudvikling. (Det kan være i form af fx arbejdstid, kursusgebyr, deltagerbetaling og lignende, udgifter til transport, ophold og materialer mm.)

 

Du kan ansøge Den Statslige Kompetencefond op til ni måneder, inden du er optaget på eller har søgt om optagelse på fx en uddannelse. Du kan altså ikke søge om støtte til uddannelse, du allerede er i gang med.

 

Hvis du har spørgsmål til kompetenceudvikling, så kan du kontakte konsulent Carl Henning G. Johnsen i sekretariatet på carl@hod.dk eller 2163 3646.

 

Du finder en vejledning i ansøgning under boksen Dokumenter og information fra sekretariatet samt tilmelding af kurser. Du skal være logget ind som medlem.

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *