Nyheder

21. August 2019

Beredskabsofficerer i Grønland

Hurtig sagsbehandling sikrede en ordentlig honorering til de beredskabsofficerer, der i sidste uge var i Grønland for at bekæmpe naturbrande.
Foto: 38 personer fra Beredskabsstyrelsen var i sidste uge sendt til Grønland for at hjælpe med at bekæmpe en naturbrand nær Sisimiut. Foto: Basse Vængtoft, Beredskabsstyrelsen, brs.dk
Tekst: Steen Gøtsche, konsulent

I sidste uge sendte Beredskabsstyrelsen både mandskab og materiel til Grønland for at støtte i bekæmpelsen af en naturbrand.  I den forbindelse kontaktede Forsvarsministeriets Personalestyrelse HOD for at koordinere de vilkår, som personalet skulle udsendes under.

 

Allerede i 2017 indgik Forsvarsministeriet, HOD og CS en aftale om honorering i forbindelse med BRS operationer og uddannelser. I den forbindelse skulle der udarbejdes en lokalaftale omkring arbejdsmiljøforholdene under aftalens anvendelse. Denne lokalaftale er endnu ikke helt på plads, men FPS og HOD indgik med 2 timers varsel, en midlertidig aftale for den Grønlandske indsættelse – underskrevet og gældende fra 13. august 2019.

 

Honoreringen samt de arbejdsmæssige vilkår blev således aftalt, via et hurtigt og effektivt samarbejde mellem FPS, BRS og HOD.

 

Personalet honoreres efter den indgåede døgnaftale fra december 2017, og medfører følgende ydelse pr. 24 timers tjeneste:

  • Der medgår 2 dagsnormer (i gennemsnit 14,8 timer) i arbejdstidsopgørelsen
  • Resterende timer, svarende til 9,2 timer honoreres med udbetaling af timeløn. Kan veksles til 7,4 timer
  • 500,-kr i kompensation for forbundne ulempe

 

Hvis du har været af sted og har spørgsmål til honoreringen, så er du velkommen til at kontakte konsulent Steen Gøtsche på 3525 0301 eller goetsche@hod.dk

 

 

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *