Nyheder

03. November 2017

2,5 timer gratis arbejde

Lige nu truer Finansministeriet med at fjerne de statsansattes betalte frokostpause uden nogen form for forhandling. Helt uacceptabelt, siger Niels Tønning.

Drømmer du om at få lov til at arbejde to en halv time mere om ugen uden løn, eller går du måske og drømmer om 7 procent mindre velfærd. Nej vel. Hvis du bare en gang imellem er i kontakt med sygehusvæsenet, ældreplejen, daginstitutioner, socialforvaltning eller andre offentlige instanser, så er din oplevelse formentlig ikke, at de ansatte har hverken mulighed eller behov for at løbe endnu hurtigere eller at have endnu mindre tid til den enkelte.

 

Lige nu truer Finansministeriet med at fjerne de statsansattes betalte frokostpause helt uden nogen forhandling eller tilbud om lønforhøjelse.

 

– Det er uacceptabelt. De statslige arbejdspladser har gang på gang holdt for, når der skulle spares, og det er utroligt, at de fra øverste instans i opgangstider helt lukker øjnene for, at vi fortsat ser store udfordringer med at fastholde ansatte også i Forsvaret, og vi ligeledes står over for meget små årgange, der naturligt reducerer rekrutteringsgrundlaget. Det vil endnu mere forringede vilkår næppe hjælpe på, siger Niels Tønning, formand for HOD.

 

Niels Tønning peger også på, at Moderniseringsstyrelsen desuden fuldstændig negligerer den fleksibilitet, som den betalte frokostpause giver.

 

– Hvor ofte ser du ikke en officer, der springer frokosten over, spiser ved skrivebordet eller holder møde i det, der bliver kaldt frokostpausen. Det hele er endnu en omgang regnearkslogik med besparelser, der kun kan findes på et stykke papir og ikke i virkeligheden.

 

Meldingen fra Finansministeriet om den betalte frokostpause kommer inden, der skal forhandles overenskomst (OK18) for de statslige ansatte. Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU) og Finansministeriet udveksler krav midt i december.

 

CFU repræsenterer 180.000 ansatte i staten, herunder officerer.

 

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *