Nyheder

10. Juli 2020

12% ordningen – du skal skynde dig

12% ordningen - Ferie uden løn er nu en mulighed igen, men du skal anmelde det inden 31. juli 2020.
Tekst: Steen Gøtsche, konsulent

Fra og med den 1. september 2020 kan du igen afholde ferie uden løn, det som også kaldes 12% ordningen. Ordningen var sat ud af kraft i forbindelse med indførelsen af den nye ferielov, herunder i overgangsperioden. Men da vi nu snart starter op i forhold til den nye ferielov – samtidighedsferie, så kommer 12% ordningen også til at køre igen.

 

For at kunne bruge 12% ordningen, skal du anmelde dette til Forsvaret senest den 31. juli 2020 (forudlønnede). Denne anmeldelse gælder så for ferieåret 01.september 2020 til 31. august 2021.

 

HUSK – anmeldelsen/anmodningen skal fornys inden hvert ferieår.

 

Det nye er, at du kan fremsende anmodningen elektronisk via FRS portal på FIIN (skriv 12 % feriegodtgørelse i søgefeltet). Du vil efterfølgende modtage en bekræftelse i e-boks.

 

Du skal være opmærksom på følgende:

 

 • Valget er bindende for hele optjeningsperioden (01. september – 31. august). Der skal ansøges på ny hvert år.

 

 • Udbetaling af 12% feriegodtgørelse træder i stedet for ferie med løn + 1½ % særlig feriegodtgørelse.

 

 • Anmodningen skal være fremsendt senest den 31. august i året inden afviklingsperiodens opstart (er du forudlønnet er deadline den 31. juli)

 

 • Medarbejderen har pligt til at informere sin myndighed om at anmodningen om 12% feriegodtgørelse er sendt til lønadministrationen.

 

BEMÆRK: Det er ikke altid, at det kan betale sig at afholde ferie uden løn. Du kan benytte HOD beregningsskema ved at logge på MIT HOD og gå ind under Ferie & Barsel/Feriegodtgørelse.

 

 

2 kommentarer om "12% ordningen – du skal skynde dig"

 1. nigel siger:

  jeg har tilmeldt mig 12% ordningen sidste år. jeg kunne godt tænke mig at se hvor meget jeg har optjent til dato og hvornår jeg får dem udbetalt.

  jeg har dog ikke modtaget nogen kode eller medlem ?
  mvh Nigel

  1. HOD siger:

   Tak for din henvendelse omkring 12% ordningen. Du kan ringe til konsulent Steen Gøtsche på telefon 35 25 03 01, så kan han hjælpe dig.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *