Nyheder

21. Februar 2017

Stor rokade i toppen i Forsvaret

Brikkerne i det store generalpuslespil er faldet på plads. Ny viceforsvarschef bliver generalmajor, M.A.L.T. Nielsen, nuværende chef for Flyvestaben.
Tekst: Vickie Lind,

Det er den største rokade i Forsvarets øverste lag i mange år. Hele fem stillinger får nye folk i chefstolen.

 

Ny viceforsvarschef bliver generalmajor Max Arthur Lund Thorsøe Nielsen, i systemet bedst kendt som M.A.L.T. Han forlader dermed stillingen som chef for

Flyverstaben og tager over efter generalløjtnant Per Ludvigsen, der går på pension til efteråret. M.A.L.T. bliver ansat som generalløjtnant.

 

Michael Lollesgaard, der for nylig er vendt hjem efter to år som Force Commander for MINUSMA missionen i Mali, bliver som generalløjtnant Danmarks militære repræsentant ved NATO og EU, DAMIREP.

 

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse får ny direktør. Det bliver generalmajor Flemming Lentfer, der nu er chef for Operationsstaben i Værnsfælles Forsvarskommando. Han afløser generalløjtnant Niels Bundsgaard, der går på pension til sommer. Flemming Lentfer bliver ansat som generalløjtnant.

 

Brigadegeneral Jens Garly, der er chef for 2. Brigade, bliver ny chef for Hjemmeværnet. Jens Garly bliver ansat som generalmajor. Han afløser generalmajor Finn Winkler, der skal på pension i foråret.

 

Kontreadmiral Frank Trojahn forlader stillingen som chef for Marinestaben og rykker mod København for at sætte sig i stolen som chef for Koordinations- og Udviklingsstaben i Værnsfælles Forsvarskommando. Her afløser han kontreadmiral Finn Hansen, der går på pension til sommer.

 

– Det her betyder jo, at vi slet ikke er færdige med at rokere endnu, for to af de tre værnsstabe skal have ny chef, og det samme gælder 2. Brigade. Vi får altså minimum en runde mere, og lidt længere nede i rækkerne giver det også luft, så nye kan komme til. Det er altid både spændende og motiverende for alle parter. Jeg ønsker alle officererne tillykke med deres nye stillinger, og i HOD glæder vi os til et fortsat godt samarbejde, siger Niels Tønning.