-->

Nyheder

19. April 2024

Officeren nr. 2 2024

F-35 er begyndelsen på et nyt kapitel for Flyvestation Skrydstrup og en ny virkelighed i Flyvevåbnet. Stort tema i Officeren nr. 2 2024.
Foto: Vedligeholdelsen af F-35 bliver markant anderledes, end Forsvaret er vant til. Det fortæller Jørgen, der er major og leder af F-35 Aircraft Maintenance Squadron. Foto: Michael Aagaard Jensen
Tekst: Vickie Lind, pressechef

Stort tema om F-35

Flyvevåbnet er godt i gang med at gøre de nye kampfly helt operative. Danmarkshistoriens største enkeltstående våbenindkøb betyder en ny operativ og logistisk virkelighed samt nybyggede faciliteter for 1,4 milliarder kroner på Flyvestation Skrydstrup.

 

Officers-otium med stort O

Efter 42 års tjeneste er oberst Jens Lønborg gået på pension. Blot tre år har han været i tjeneste uden for den operative søjle, og selv i de sidste år har den stået på COVID, Operation Mink, evakuering fra Kabul og senest Ruslands angreb på Ukraine. For bare at nævne noget.

 

Nu skal alle registrere arbejdstid

Som følge af en EU-dom vedtog Folketinget i begyndelsen af januar en ændring af arbejdstidsloven. Den lovpligtige registrering træder i kraft 1. juni 2024.

 

Hovedbestyrelsen i HOD

HOD har en hovedbestyrelse, der består af 19 medlemmer. I Officeren præsenterer vi dem en ad gangen, og denne gang er det kommandørkaptajn Jan Landberg Svendsen, der er garnisonskommandant og chef for Flådestation Frederikshavn.

 

Goodbye Globalization

Sikkerhedsekspert Elisabeth Braw roser det danske Hjemmeværn og NATO-landenes cyberforsvar. Til gengæld ser hun mørkt på udviklingen i den globale maritime sikkerhed. Hun har netop udgivet en bog om baggrunden for den nye kolde krig.

 

Læs Officeren nr. 2 2024