Nyheder

21. Februar 2022

Officeren nr. 1 2022

Kontrakten med ISS blev makuleret, og i Holstebro ser obersten nu frem til at få mere lokal indflydelse på Facility Management området. Læs Officeren nr. 1 2022.
Foto: Garnisonskommandant, oberst Anders Poulsen, glæder sig til at få mere lokal indflydelse på Facility Management området på kasernen i Holstebro. Foto: KOMSEK/JDR
Tekst: Vickie Lind, pressechef

Kampen for bedre service

Kontrakten med ISS om blandt andet rengøring, arealpleje, mad i kantinerne og vedligehold af bygninger og skydebaner blev makuleret, og i stedet rykker en stor del af ansvaret nu ud til garnisonskommandanterne, som allerede mærker et serviceløft på flere områder.

 

De andre får mere end mig

Fra efteråret 2014 var det ikke længere muligt at blive nyansat som tjenestemand i Forsvaret, i stedet blev man overenskomstansat. De to ansættelsesformer er en evig kilde til kommentarer.

 

Faglige Forklaringer

Hvad er militærtillægget, og hvad er Forsvars- og Beredskabstillægget?

 

Det betændte Delta

Pirateriet ud for Vestafrika stammer næsten udelukkende fra Nigeria. Selv nu, da angrebene har bredt sig i hele Guineabugten, føres gidsler typisk til piratlejre i Niger-flodens uvejsomme deltaområde, beretter seniorforsker Katja Lindskov Jacobsen, der har været ankerkvinde på en dybtgående FN-rapport.

 

Nationen der holder østflanken

Oberst Johnny Jespersen er Danmarks forsvarsattaché i Warszawa i Polen. I sin sammenfatning af, hvilken NATO-kurs der i polsk optik synes hensigtsmæssig over for Rusland, bruger obersten et citat fra Theodore Roosevelt: Speak softly and carry a big stick!

 

Kinas massive oprustning tvinger USA til at opgive militær dominans i Østasien

De seneste års udbygning af den kinesiske flåde har sendt USA på retræte fra Det Sydkinesiske Hav, hvor det ikke længere har kapacitet til at udkæmpe en krig. I stedet vil amerikanerne og allierede inddæmme Kinas voksende sømagt med en forsvarsring ude i Stillehavet og Det Indiske Ocean. Det mener den amerikanske Kina-kender og sikkerhedsekspert Robert Ross.

 

Læs Officeren nr. 1 2022

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *