Nyheder

12. December 2022

Officeren nr. 6 2022

Efter afskaffelsen af det danske forsvarsforbehold er de første danske officerer nu på plads i EU. Læs Officeren nr. 6 2022.
Foto: Ved valget om forsvarsforbeholdet i juni stemte næsten 70% af danskerne for afskaffelse af forbeholdet. Foto: Erik Luntang
Tekst: Vickie Lind, pressechef

Dørene er åbne for dansk indsigt og indflydelse

Efter afskaffelsen af det danske forsvarsforbehold er de første danske officerer nu på plads i EU. Her skal de være med til at forme unionens militære instrument og indsatser.

 

Første mand i maskinrummet

De første danske officerer er på plads i maskinrummet, hvor EU’s fremtidige militære udvikling bliver planlagt. Oberstløjtnant Niels Christian Munk er militærrådgiver i NATO og EU.

 

På den danske ambassade i Kyiv

Dagene op til den russiske invasion var hektiske. Det fortæller kommandør Felix Ebbestad, der ikke i sin vildeste fantasi havde regnet med, at Rusland rent faktisk ville invadere Ukraine.

 

Bekymrende tal i officersundersøgelse

Mere end 30% af respondenterne fra Danmark har svaret, at de ofte overvejer at forlade Forsvaret. Næsten 60% vurderer deres generelle trivselsniveau på arbejdet til at være middel eller under middel. Resultaterne af den store officersundersøgelse i de nordiske lande giver grund til bekymring.

 

Vor mand i Pentagon

Washington er i en klasse for sig blandt de byer, en forsvarsattaché kan blive udstationeret i. Kontreadmiral Frank Trojahn har ærinder med få dages mellemrum hos USA’s generalstab i Forsvarsministeriets berømte femkantede bygning.

Læs Officeren nr. 6 2022

 

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *