Nyheder

14. September 2020

Officeren nr. 4 2020

Besætningerne i 1. og 3. Eskadre har skulle holdes fri for corona, og det har krævet justeringer i dagligdagen. Læs Officeren nr. 4 2020.
Foto: Kommandør Steen Engelbrecht Pedersen, chef for 3. Eskadre, og kommandør Gorm Bergqvist, chef for 1. Eskadre. Foto: Morten Fredslund
Tekst: Vickie Lind, pressechef

Skibene i søen

Der skal mere end en verdensomspændende pandemi til for at hindre 1. og 3. Eskadre i at løse deres opgaver i de danske farvande og Nordatlanten. Det har dog været nødvendigt med justeringer for at sikre, at skibene holdes fri for corona, og det har haft stor indvirkning på vissse besætningers dagligdag.

 

Udstationeret i en coronatid

Fem officerer udstationeret rundt om i verden har skrevet hjem om, hvordan deres oplevelse af foråret har været i lande, der har været noget mere indespærret og restriktionsramt i bevægelsesfriheden, end danskere herhjemme har.

 

Den store accelerator

Coronakrisen kunne have samlet verdens lande til fælles kamp. I stedet accelererer pandemien de sidste 20 års sikkerhedspolitiske spændinger, og udviklingerne kan få afgørende betydning for det danske forsvar, vurderer militæranalytikere.

 

Hurtige beslutninger

Under coronakrisen har officerer været med til at løse helt nye opgaver. Det har blandt andet været i VIDAR-beredskabet og i callcentrene, og så er der alle dem, der har arbejdet hjemmefra eller har været i karantæne, og dem der ikke har kunne bruge deres hjemmeophold. Alt det har krævet nye, hurtige aftaler med arbejdsgiver, og der har ikke altid været tid til at spørge tillidsrepræsentanterne.

 

Det glemmer jeg aldrig

I serien ‘Det glemmer jeg aldrig’ fortæller kaptajn Nadia Buhl om sin tid som battle captain. Professionalismen, stemningen og suget i maven står som noget ganske særligt i hukommelsen.

 

Læs Officeren nr. 4 2020

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *