Nyheder

21. Juni 2021

Officeren nr. 3 2021

Ordentlighed er vores licens til at operere. Læs interview med forsvarschef, general Flemming Lentfer, i Officeren nr. 3 2021.
Foto: - Man taler om at vende tilbage til 'de gode gamle dage'. Jeg har altså været her i 38 år, og 'de gode gamle dage' var ikke nødvendigvis så gode, som man forestiller sig, siger forsvarschef, general Flemming Lentfer. FOTO: Sara Skytte
Tekst: Vickie Lind, pressechef

Ordentlighed er vores licens til at operere

Styr på forvaltning, unge soldaters massive afgang, en noget forsinket brigade, åbenhed og selvstændighed. General Flemming Lentfer har siddet godt et halvt år i stolen som forsvarschef, og der er rigeligt at forholde sig til.

 

Krigen uden punktum

Krigen mod terror er hverken vundet eller tabt. Den fortsætter. Sådan lyder det her i tyveåret for angrebet 11. september. Tidligere forsvarschef Jesper Helsø, ph.d. og professor Ole Wæver og journalist Jacob Svendsen giver deres bud på, hvad krigen mod terror har betydet for dansk forsvar.

 

Sidste danske soldat i Afghanistan

Har krigen i Afghanistan været det værd? Måske man i stedet skal spørge, hvorvidt Forsvaret løste den opgave, man var sendt af sted for at løse. Sådan lyder det fra oberst Timm Willum Larsen. Styrkechefen fortæller om at lukke missionen ned, mens coronaen stadig raser, og Taleban (måske) står klar til at tilbageerobre landet.

 

To meget forskellige bøger om krigen mod terror

To bøger gør dig klogere på USA’s ledende rolle i krigen mod terror. Fra Ranger-regimentets kirurgiske raids i Afghanistan og Irak til en diskussion højt oppe i helikopteren, hvor David Kilcullen retter en skarp kritik mod det, han kalder, Vestens manglende strategi og vilje de sidste tyve år.

 

Når der er behov for jura

Juridisk bistand i forbindelse med ens ansættelse er noget, de færreste officerer tænker over i hverdagen. Men står man pludselig og har brug for hjælp, kan HOD støtte, og det bliver der faktisk brugt flere og flere ressourcer på.

 

Læs Officeren nr. 3 2021.

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *