Nyheder

24. Juni 2020

Officeren nr. 3 2020

Hele vejen igennem coronakrisen har officerer været på arbejde som en del af beredskabet sat i værk for at håndtere den ukendte virus. Læs Officeren nr. 3 2020.
Tekst: Vickie Lind, pressechef

TEMA om coronaberedskab

Da coronaen ramte blev officerer som altid en del af beredskabet, denne gang sat i værk for et håndtere den ukendte virus. Læs om de overordnede aktører, kom med i Operationsafdelingens to maskinrum på Flyvestation Karup, om VIDAR beredskabet, der blev aktiveret for første gang, og om redningshelikopteren, der nu er med håndvask, afstand, sprit og epishuttle.

 

Ordforklaringer med HOD øjne

Det kan som minimum mudre samtalen gevaldigt, hvis man bruger de forkerte termer, når man taler fagforeningsk. Der er for eksempel stor forskel på, om HOD kalder til mæglingsmøde eller forhandling, eller om der er tale om en retssag. Anden del af listen, der forhåbentlig hjælper medlemmerne med at vide, præcis hvad de forskellige ord betyder.

 

Fra boldspil til blodig alvor

Indholdet og holdningen til den fysiske træning i Forsvaret har igennem de seneste 40 år undergået en drastisk forandring. Krigen i Afghanistan blev en ’game changer’, men alligevel bliver den fysiske træning den dag i dag ofte nedprioriteret, når soldaten skal uddannes, lyder det fra major Kurt Nissen. Efter en lang karriere ser chefen for Center for Militær Fysisk Træning tilbage på de seneste 40 års udvikling.

 

Fra West Point til Det Hvide Hus

Før du kan lede, skal du kunne følge. I sin netop udkomne erindringsbog gennemgår general Martin Dempsey de livslektioner og karaktertræk, hans 41 år i det amerikanske militær har givet ham.

 

Det glemmer jeg aldrig

I serien ‘Det glemmer jeg aldrig’ fortæller major John Kristensen om dengang, da han som pilot landede det ene af to F16-fly på en af verdens nordligste flybaser, Thule Air Base.

 

Læs Officeren nr. 3 2020

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *