Nyheder

15. Juni 2018

Officeren nr. 3 2018

Et nyt føringskoncept kræver større kontinuitet i personelkadren. Læs om øvelse Saber Knight i det nyeste nummer af Officeren.
Tekst: Vickie Lind, pressechef

Føringskoncept skåret ind til benet

Hurtigere, skarpere og meget, meget mindre er nogle af de nøgleord, man kan hæfte på 1. Brigades nye føringskoncept, der havde premiere under Saber Knight i Letland. Ifølge brigadechef, Henrik Lyhne, er en af de helt store udfordringer, hvis implementeringen skal lykkes, udskiftningen blandt brigadens stabsofficerer.

 

OK18 De væsentligste resultater

Det tog sin tid med de overenskomstforhandlinger, men sidst i april faldt aftalen for de statsansatte på plads, og først i juni var der stort set over hele linjen stemt ja til resultatet.

 

Fokus på fastholdelse

I Søværnet forbereder de sig både fysisk og mentalt til de forandringer, som følger med implementeringen af det nye forsvarsforlig. Antallet af Niveau III myndigheder reduceres fra seks til tre, og Søværnets fremtidige struktur baseres udelukkende på tre eskadrer, der både kommer til at indeholde sejlende enheder, skoler, førings- og overvågningsstruktur og støttestruktur. Det er nye tider, og det betyder – som det gør mange andre steder – også usikkerhed.

 

Ferieåret ændrer sig

Den 30. januar blev en ny version af lov om ferie underskrevet. Grundlæggende er det forholdet omkring opsparing og afholdelse af ferie, som er årsag til den justerede lov.

 

Flere kunder i butikken

I efteråret 2017 fik major Christian Bach Byrholt en lederstilling i Hærhjemmeværnsdistrikt København efter at have været officer i Den Kongelige Livgarde i mange år. Det nye jo giver både store mening og spændende udfordringer, blandt andet fordi der er mange flere kunder i butikken.

 

Læs Officeren nr. 3/2018 her

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *