Nyheder

04. Juni 2021

Ny medalje for international tjeneste

Forsvaret har fået ny medalje til anerkendelse af international tjeneste.
Tekst: Forsvarskommandoen,

Den nye medalje – Forsvarets Medalje for International Tjeneste i Bronze – gives for fortjenstfuld tjeneste, der understøtter militær opgaveløsning uden for kongerigets grænser, for eksempel som del af en international styrke. Medaljen kan blandt andet gives for udsendelser som del af NATO’s fremskudte tilstedeværelse i Baltikum (eFP) og til det personel, som Forsvaret udsender til bevogtning af EU’s ydre grænser gennem Frontex eller til indsættelser med amerikanske og franske hangarskibsgrupper.

 

Medaljen bliver således én ud af to medaljer, som forsvarschefen kan tildele for at anerkende både civile og militære medarbejderes opgaveløsning uden for Kongerigets grænser. Hvorvidt man tildeles den ene eller den anden ”INTOPS”-medalje afhænger af den specifikke opgave, man er udsendt til at løse.

 

Forsvarets Medalje for International Tjeneste i Bronze kan tildeles med tilbagevirkende kraft til Forsvarets nuværende eller tidligere medarbejdere for indsatser fra og med 1. januar 2010.

 

Læs mere på forsvaret.dk

 

 

5 kommentarer om "Ny medalje for international tjeneste"

 1. Flemming Sander Carlsen siger:

  Den nye medalje – Forsvarets Medalje for International Tjeneste i Bronze – gives for fortjenstfuld tjeneste, der understøtter militær opgaveløsning uden for kongerigets grænser, for eksempel som del af en international styrke.
  Sp.: Gælder det også personel udsendt til fx. NATO AWACS?

  Mvh Flemming Carlsen

  1. Hans Hartmann siger:

   Hej Flemming,

   Det kan vi desværre ikke svare på, så du skal en tur forbi Forsvarskommandoen, formentlig LESEK.

   Mvh Hans Hartmann

 2. Jørgen Heiselberg Theilgaard siger:

  Jeg tror desværre at det ikke gælder udstationeret personel. Bemærk forskellen på udsendt og udstationeret personel. Jeg har selv forsøgt at få afklaret om udstationeret personel i Baltikum ved f.eks. HQ MNDN i Riga/Letland kan tildeles denne Medalje. Det danske bidrag til NATO`s eFP styrke i Tapa/Estland skulle være omfattet, men det er HQ MNDN ikke p.t. Dette til trods for at vi er en del af samme indsatsområde.

  Mvh. Jørgen Theilgaard

 3. michael westerlund siger:

  vil dem der har været udsendt med eFP hold 1 så få tildelt den med tilbagevirkende kraft

  Mvh.
  Michael

  1. Lonnie Henriksen siger:

   Hej Michael,
   Det ved vi faktisk ikke, så det bliver du nødt til at spørge enten FPS eller FKO LESEK om.
   venlig hilsen
   Vickie.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *