-->

Nyheder

09. September 2016

Kritik af veteranpolitikken

Veteranindsatsen skal være mere lokalt forankret, blev der sagt under en politisk debat på Bornholm.
Foto: TV2 Bornholm
Tekst: Henning Lahrmann, Journalist

– Jeg synes efterhånden, vi har fået opbygget et system, hvor vi tager os godt af vores veteraner. Der er afsat – synes jeg – en relativ generøs mængde ressourcer til veteranområdet, sagde oberstløjtnant Nicolai Abildgaard, chef for Opklaringsbataljonen på Almegårds Kaserne, under et møde på Store Torv i Rønne, hvor politikere og repræsentanter fra Forsvaret diskuterede det danske forsvar – herunder behandlingen af de danske krigsveteraner. Abildgaard så dog gerne, at der var mindre centralisering.

Det var Veteraninstitutionen “Soldat for Danmark” (SfD), der holdt den første danske Soldat- og Veteranfestival på Bornholm i dagene 11. – 14. august, som havde arrangeret mødet. På festivalens største dag om fredagen deltog over 2.000 soldater af alle grader, veteraner og repræsentanter fra Forsvaret og veteranforeningerne. Udover de mange outdoor-aktiviteter, sejlads med havkajak, klipperappeling, morter-skydning, fodboldlandskamp, guidede ture, fælles spisning, parade på Store Torv og kransenedlæggelse under fire dages festival, blev der også plads til en politisk debat.

Foruden Nicolai Abildgaard deltog chefen for Hærstaben, generalmajor H.-C. Mathiesen, fra Forsvaret i den politiske debat på Store Torv, hvor folketingsmedlem for Enhedslisten, Christian Juhl, forsvarsordfører for Dansk Folkeparti, Marie Krarup og kommunalbestyrelsesmedlem i Bornholms Regionskommune, René Danielsson deltog.

– Vi har ikke en veteranpolitik, der lever op til de store problemer, som mennesker nogle gange kommer hjem med, sagde Christian Juhl fra Enhedslisten, som p.t. ikke er med i Forsvarsforliget. Marie Krarup (DF) synes ifølge TV2 Bornholm, at “vi har fået indrettet en politik som fungerer”.

– Det, vi vil undgå, er den her ene person, der isolerer sig og havner i en lejlighed ude i København NV. Og ingen har kontakt med vedkommende, og det er her vedkommende bryder helt sammen. Der kan jeg egentlig godt lide den lokale tanke, og jeg forestiller mig, at man i fremtiden har en mere lokal forankring, sagde oberstløjtnant Nicolai Abildgaard under paneldebatten.

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *