Nyheder

31. Juli 2022

Krænkelsesdebat: Lad os nu prøve at ramme skiven!

TV2 har sat fokus på krænkelser i Forsvaret. Det har medført en del medieomtale med skarpe udtalelser blandt andet fra politikere om kulturen i Forsvaret.
Tekst: Niels Tønning, formand, HOD

Lad mig indledningsvist slå fast, at enhver form for krænkelse selvfølgelig ikke er i orden. Ingen, hverken kvinder eller mænd, skal udsættes for krænkende adfærd i Forsvaret eller for den sags skyld nogen som helst andre steder. Lad mig også erkende, at der sker krænkelser i Forsvaret. Der er brodne kar alle steder, og jeg ville ønske, at vi var bedre end alle andre, men selvfølgelig er der også det i Forsvaret.

 

Når det så er sagt, vil jeg i lighed med tidligere også udtrykke, at jeg på ingen måde ser en generel krænkelseskultur i Forsvaret. Langt de fleste af Forsvarets medarbejdere kan faktisk godt finde ud af at omgås hinanden på en ordentlig og anstændig måde.

 

Lige nu bliver vi kontaktet af medlemmer, der er meget kede af at blive kastet under bussen med udsigt til kollektiv afstraffelse af hele personelgrupper. De føler sig udsat for urimelig mistænkeliggørelse og slået i hartkorn med dem, der ikke kan opføre sig ordentligt.

 

Derfor er det rigtigt vigtigt, at debatten ikke blot bliver larmende og får karakter af en heksejagt, som medfører beslutningsfrygt – eller beslutningspanik – og, hvor alle skæres over en kam.

Vi skal tale om det på et sagligt grundlag, for debatten er yderst væsentlig, og det vil forhåbentlig være med til at sætte rammerne for, hvordan vi reagerer, når situationerne opstår.

 

Emnet er ekstremt vigtigt, og krænkelser skal indberettes og stoppes, men uhensigtsmæssige paniktiltag hjælper ingen.

Lad os nu prøve at ramme skiven!

 

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *