-->

Nyheder

02. Marts 2018

Konfliktvarsel sendt for 6000 statsansatte

Akademikerne har i dag sendt konfliktvarsel for cirka 6000 statsansatte. Det betyder konflikt, hvis ikke der landes en aftale med arbejdsgiverne inden den 4. april.
Tekst: Vickie Lind, pressechef

De akademiske organisationer har besluttet at varsle konflikt for cirka 12 pct. af de statsansatte ovenpå sammenbruddet ved forhandlingsbordet i OK18. Dermed står Akademikerne sammen med hele fagbevægelsen i det offentlige om at sende et klart signal til arbejdsgiverne om, at nok er nok.

 

– De 12 pct. er nøje udvalgt. Det er ikke et mål at lægge hele Danmark ned, men hurtigst muligt at opnå størst mulig effekt og dermed skabe synlighed om de samfundsafgørende funktioner, der varetages af de ansatte i den offentlige sektor. Organisationernes mål er stadig at finde en ordentlig løsning. En løsning for alle på tværs af alle fag, siger Niels Tønning.

 

Arbejdspladser omfattet af akademikernes konfliktvarsel

 

En af de arbejdspladser, der er omfattet af konfliktvarsel, er Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, hvor en del officerer arbejder.

 

Tjenestemænd og overenskomstansatte officerer kan ikke strejke eller lockoutes. For disse grupper er udgangspunktet under en konflikt, at de kun er forpligtet til at udføre det arbejde, der ligger inden for deres normale arbejdsområde, men også at de ikke er forpligtet til at udføre konfliktramt arbejde.

 

Et medlem, der pålægges nye opgaver under en konflikt, men kommer i tvivl om hvorvidt det pågældende arbejde er konfliktramt, bør kontakte sin TR eller HOD sekretariat.

 

– Selv om en konflikt selvfølgelig er en ekstraordinær situation på alle arbejdspladser, så er budskabet herfra, at konsekvenserne for den enkelte officers daglige arbejde bliver begrænsede. HOD vil, hvis konflikten bliver aktuel, drøfte situationen med Forsvarets ledelse, herunder specielt hvis det arbejde, man måtte blive sat til, ikke er officerernes eller Forsvarets normale arbejdsområde, siger Niels Tønning.

 

 

» Der er en grundlæggende uenighed, fordi Finansministeriet regner penge til det offentlige som en udgift og ikke som en investering. Løn til offentligt ansatte er velfærd. Det bliver ikke mere velfærd end det «,
Flemming Vinther, chefforhandler for de statsansatte

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *