Nyheder

27. Marts 2020

COVID-19 Aftale om afvikling af frihed

Parterne på statens område har indgået aftale om afvikling af ferie og fridage i forbindelse hjemsendelse.
Tekst: Steen Gøtsche, konsulent

Der er nu indgået aftale mellem parterne på statens område om anvendelse af op til 5 feriedage/særlige feriefridage/afspadsering under COVID-19.

 

Aftalen gælder for den restferie, som medarbejderne har i indeværende ferieafviklingsår (med udløb 30. april 2020), og omhandler dermed ikke ferie, som er til rådighed i overgangs-ferieafviklingsåret (01. maj – 31. august 2020), og heller ikke for den fremadrettede samtidighedsferie fra 01. september 2020.

 

Det er aftalt, at afviklingen skal ske i dialog med medarbejderen, og der skal selvfølgelig tages hensyn til allerede aftalt ferie i det nye ferieafviklingsår/overgangsperioden. Ved eventuelle feriehindringer er det tillige aftalt, at medarbejderen holdes skadefri.

 

Det er ydermere aftalt, at hvis den enkelte ønsker det, så kan der også afvikles omsorgsdage eller seniorfridage, men det er altså ikke noget, man kan blive pålagt at afholde.

 

Har man allerede efter tidligere planlægning eller ordre afviklet afspadsering eller ferie efter 13. marts 2020, så tæller de med i de 5 dage, og man kan i perioden ikke pålægges at afholde yderligere frihed ud over de 5 dage.

 

Hvis man bliver pålagt at afvikle ferie eller frihed, så skal man ikke stå til rådighed for arbejdsgiver i perioden.

 

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *