Nyheder

14. August 2019

Arbejdsmiljø for soldater

Gælder arbejdsmiljø også for soldater? Det spørgsmål stillede HKKF og HOD sammen på Folkemødet til en debat, som du kan se her.
» Omkostninger, der er forbundet med arbejdsskader og ulykker, overstiger langt, hvad det koster af forebygge dem «,
Andreas Ellingsgaard Baastrup, adjunkt, København Professionshøjskole

Før sommerferien deltog HOD på Folkemødet og var i samarbejde med HKKF arrangør af en debat, der stillede spørgsmålet ’Gælder arbejdsmiljøloven også for soldater?’

 

Oplægget var: For soldater er stolthed og loyalitet kerneværdier. Alle vil løse opgaven, og ingen vil være den, der siger fra. Det er et plus på kamppladsen, men et minus når det gælder arbejdsmiljø og sikkerhed. For hvem har ansvaret for soldaternes arbejdsmiljø? Og hvordan sikrer vi, at vi passer på vores soldater – og hinanden – hvor vi kan?

 

Der blev debatteret både fysisk og psykisk arbejdsmiljø, hvilke problemer der er derude, hvorfor det opstår i dagligdagen, og hvad Forsvaret forsøger at gøre.

 

Debatten blev styret af konsulent i HOD, Carl Henning G. Johnsen, og i panelet var næstformand i HKKF, Kurt Brantner, Hærkommandoens arbejdsmiljøinspektør, chefsergent Klaus Skindhøj, chef for 1. Lette Opklaringseskadron, premierløjtnant Søren Barsøe og adjunkt fra Københavns Professionshøjskole, Andreas Ellingsgaard Baastrup.

 

Se hele debatten. Den varer 50 minutter.

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *