Nyheder

11. Januar 2017

Officeren nr. 6 2016

Læs bl.a. artikel med kommandør Søren Thinggaard Larsen.
Foto: Claus Bech

Forsvaret skal sælges som et eventyr

 

Søværnet har store problemer med at rekruttere tekniske officerer. Skal udviklingen vendes, skal livet som officer sælges som meget mere end en lederuddannelse. Det mener kommandør Søren Thinggaard Larsen, der er chef for Søværnets Officersskole.

 

Fem år som forsvarschef

 

General Peter Bartram har stadig kontor i Kuglegården på Holmen, men det har han som bekendt ikke meget længere. I begyndelsen af det nye år er det slut, og han vil kunne se tilbage på næsten fem år i rollen som chef for en virksomhed, der skulle spare tre milliarder kroner, men som samtidig fik tildelt nye og anderledes opgaver.

 

Satser justeret for særlig pensionspulje

 

Ved overenskomst 2011 blev der aftalt en økonomisk kompensation for de tjenestemænd, der fik og får ændret den pligtige afgangsalder. Der er tale om den særlige pensionspulje, hvor satserne nu er justeret.

 

Langt over 37 timer

 

Ansatte overarbejdet koster Forsvaret halvanden milliard. Sådan lød overskriften i flere medier midt i oktober. Men når vi taler om arbejdstidspukler samt udbetaling af merarbejde, er det sjældent, at det reelle billede af belastningen af medarbejderne bliver afdækket.

 

Øjenvidne til oprøret i Tyrkiet

 

Brigadegeneral Steen Ulrich har været udsendt som forsvarsattaché til Tyrkiet, siden Danmark i juni rykkede ind på Incirlik-luftbasen med et F-16-detachement. Det har mildest talt været en oplevelse – på godt og ondt.

 

Læs blad nr. 6 her