Nyheder

23. Marts 2017

Officeren nr. 1 2017

Læs bl.a. artikel med generalmajor Michael Lollesgaard

Hjem fra ørkensandet

 

Generalmajor Michael Lollesgaard har haft den højeste militære stilling i FN, som en dansker nogensinde har bestridt. Han kom hjem i slutningen af december, og i dette interview fortæller han om voldsomme oplevelser i et fattigt land med giganske udfordringer – og så synes han i øvrigt, at FN systemet er bedre end sit rygte.

 

Politikere får svært ved at bedømme officersuddannelser

 

Skal de nye officersuddannelser laves om, inden de første kadetter er udnævnt? Det spørgsmål skal partierne bag forsvarsforliget drøfte i løbet af i år.

 

Flyvere flot modtaget på FAK

 

I slutningen af 2016 flyttede Flyvevåbnets Officersskole til Svanemøllens Kaserne. Her går løjtnant Katja Lund-Rasmussen, en af de tre bachelorer, som Officeren følger på deres vej som de første kadetter på den nye officersuddannelse.

 

Skift fra tjenestemandsansættelse til overenskomstansættelse

 

To officerer i Forsvaret. De har samme rang, de arbejder side om side, og de arbejder ofte med de samme opgaver. Den ene er tjenestemand, mens den anden er overenskomstansat.

 

Officerer i Hjemmeværnet er lige så gode som andre.

 

Kent Mikkelsen er værnsformand for Hjemmeværnet i HOD og ser gerne, at tjenesten i Hjemmeværnet honoreres karrieremæssigt og økonomisk på lige fod med resten af Forsvaret.

 

Læs bladet her